Primarul Ion Lungu spune că în municipiu doar proiectul gestionat de CJ Suceava privind reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare este în întârziere, celelalte fiind în curs de finalizare


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că proiecte ale municipalității sucevene în valoare de circa 45 de milioane de euro cu finanțare europeană aferente perioadei 2014-2020 sunt în curs de finalizare, iar întârzieri sunt la proiectul de extindere și reabilitare a rețelelor de apă și canalizare gestionat de CJ Suceava și unde municipiul Suceava ar urma să beneficieze de investiții de circa 20 de milioane de euro.

Potrivit primarului, la proiectul 𝑆𝑖𝑠𝑡𝑒𝑚 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑔𝑟𝑎𝑡 𝑑𝑒 𝑡𝑟𝑎𝑛𝑠𝑝𝑜𝑟𝑡 𝑝𝑢𝑏𝑙𝑖𝑐  𝑒𝑐𝑜𝑙𝑜𝑔𝑖𝑐, se lucrează la finalizarea clădirii autobazei,  la finisaje și că a fost demarată procedura pentru racordarea la gaz metan. În luna august vor fi începute lucrările pentru montare e-ticketing la dispeceratul din clădirea autobazei, după care va fi instalată aparatura în mijloacele de transport, a explicat Lungu.

El a spus că, în paralel, se va finaliza de montat noile stații de transport.

„Singura problemă la  acest proiect este cea legată de livrarea celor 15 autobuze care trebuie să fie furnizate de firma Solaris, din Polonia, pentru care nu avem un termen concret de livrare”, a mai spus primarul

În ceea ce privește proiectul 𝑅𝑒𝑣𝑖𝑡𝑎𝑙𝑖𝑧𝑎𝑟𝑒 𝑠𝑝𝑎𝑡̦𝑖𝑢 𝑝𝑢𝑏𝑙𝑖𝑐 𝑢𝑟𝑏𝑎𝑛 – 𝑍𝑜𝑛𝑎 𝑑𝑒 𝑎𝑔𝑟𝑒𝑚𝑒𝑛𝑡 𝑟𝑎̂𝑢 𝑆𝑢𝑐𝑒𝑎𝑣𝑎, acesta va fi finalizat până la sfârsitul lunii septembrie a acestui an și a precizat că Primăria împreună cu Apele Române caută soluții tehnice și de finanțare pentru consolidarea malurilor râului.

În acest an va fi finalizat și Centrul multifuncțional Ițcani unde cinematograful este posibil să fie funcțional la începutul anului viitor.

Primarul Sucevei, dl Ion Lungu sustine o conferință de presa

Primarul Sucevei, dl Ion Lungu sustine o conferință de presa La sediul Primariei

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 22 iunie 2021

Firmele asociate au cerut prelungirea termenului de finalizare până in luna februarie 2022, motivând întârzierea lucrărilor cu condițiile specifice pandemiei COVID.

În ceea ce privește grădințiele din Burdujeni sat și din zona centrală a orașului vor fi finalizate în acest an, prima urmând să fie inaugurată la începerea noului an școlar, iar a doua va fi dată în funcțiune pâna la sfârșitul anului calendaristic.

Până la sfârșitul lunii octombrie 2021 va fi finalizată și modernizarea clădirilor de la Colegiul Tehnic „Petru Mușat” a spus primarul care a menționat că acestea vor fi pregătite pentru invâtământul dual.

Totodată, la Colegiul Tehnic Alimentar au demarat lucrările, iar la Colegiul Național „Petru Rareș” se va semna contractul pe fonduri europene pentru construire săli de clasă clădire gimnaziu la începutul lunii iulie, iar tot în acea perioadă va fi semnat 𝑐𝑜𝑛𝑡𝑟𝑎𝑐𝑡𝑢𝑙 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑒𝑐ℎ𝑖𝑝𝑎𝑚𝑒𝑛𝑡𝑒 𝑒𝑙𝑒𝑐𝑡𝑟𝑜𝑛𝑖𝑐𝑒 𝑠̦𝑐𝑜𝑙𝑖: tablete, laptopuri etc.

„Singurul proiect la care nu este demarată licitația de execuție pentru  exercițiul de finanțare 2014-2020 este cel legat de 𝑟𝑒𝑎𝑏𝑖𝑙𝑖𝑡𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑠̦𝑖 𝑒𝑥𝑡𝑖𝑛𝑑𝑒𝑟𝑒𝑎 𝑟𝑒𝑡̦𝑒𝑙𝑒𝑙𝑜𝑟 𝑑𝑒 𝑎𝑝𝑎̆ 𝑠̦𝑖 𝑐𝑎𝑛𝑎𝑙𝑖𝑧𝑎𝑟𝑒 𝑝𝑒 𝑃𝑂𝐼𝑀, unde municipalitatea suceveană are repartizată suma de aproximativ 20 milioane euro”, a subliniat Lungu.

El a menționat că municipalitatea depune eforturi deosebite pentru finalizarea proiectelor aferente exercițiului de finanțare europeană 2014-2020 și pregătește proiecte pentru perioada de finanțare europeană 2021-2027.


Intră acum și în grupul de