Trei bicicliști au ajuns, marți, la spital în urma unor accidente produse în județul Suceava


Intră acum și în grupul de

În județul Suceava continuă să se producă numeroase evenimente rutiere cu implicarea bicicliștilor. De la începutul aceste săptămâni, au fost răniți cel puțin trei bicicliști suceveni.

Primul accident s-a produs luni, 21 iunie, la intersecția străzilor Ciotina și Ionașcani din satul Iacobeni. Concret, o biciclistă (25 ani) din Vatra Dornei s-a dezechilibrat și a intrat în coliziune un autoturism condus de un localnic de 57 ani.

Foto simbol. Sursa: IPJ Suceava

Persoanele implicate în accident nu au informat autoritățile despre evenimentul rutier. A doua zi însă, tânăra a mers la Spitalul din Vatra Dornei, unde a fost diagnosticată cu un traumatism la glezna dreaptă. Astfel, cadrele medicale au fost obligate să sesizeze poliția privind producerea accidentului.

Drept urmare, atât polițiștii au întocmit dosar penal privind vătămarea corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

Un alt accident s-a produs pe raza localității Verești. În acest caz, șoferul (62 ani) unui Mercedes a accidentat o biciclistă (51 ani) din localitate. Femeia a suferit un traumatism la mâna stângă, primind îngrijiri medicale la SJU Suceava.

Cel de al treilea accident s-a produs tot marți, pe strada Bisericii din Păltinoasa. De această dată, un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice s-a dezechilibrat în timp ce conducea o bicicletă și a căzut.

Rănile suferite de bărbat au fost mai grave decât în cazurile precedente, el fiind spitalizat la SJU Suceava.

Atât în acest caz, cât și în cel precedent, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

În acest context, reamintim că potrivit IPJ Suceava, în primele 5 luni ale anului 2021, principale cauze de producere ale accidentelor rutiere grave la nivelul județului Suceava au fost viteza (include viteza neadaptată la condițiile de drum şi viteză neregulamentară), conducerea sub influența alcoolului şi abaterile bicicliștilor.


Intră acum și în grupul de