Trotinetele sunt în trend anul acesta- Iată 3 motive pentru care merită să îi cumperi o trotinetă copilului tău!


Intră acum și în grupul de

Trotineta este preferată atât de adulți, cât și de copii și este din ce în ce mai căutată în ultima vreme. Copiii sunt atrași în general de jocuri video pe smartphone, pe computer sau pe PlayStations, iar majoritatea părinților se confruntă cu această problemă. Indiferent de cât de mult îți dorești să-ți convingi copilul să se joace afară, nu va face asta dacă nu are o activitate care să îi placă și care să-l țină ocupat. Dacă vrei să îi trezești interesul pentru activitățile în aer liber, oferă-i jucării de exterior – ca de exemplu o trotinetă!

Iată câteva motive pentru care este benefic să îi cumperi o jucărie care îmbină distracția cu mișcarea!

  • Responsabilitate, încredere în sine și sănătate

O trotinetă poate fi o modalitate excelentă de a crește încrederea în sine a copilului, asta pentru că îl face responsabil pentru gestionarea cu succes a oricărei situații. Jucând jocuri video acasă, copiii devin leneși și nu mai știu să socializeze, dar trotineta este unul dintre acele trucuri care, prezentat cu încurajare, trezește curiozitatea. Mai exact, atunci când începe să manevreze trotineta, copilul apreciază efortul depus și se simte o persoană responsabilă. În plus, este un exercițiu fizic care ajută corpul să funcționeze corect, să fie sănătos și în formă, pentru că toate organele respiratorii funcționează în mod corespunzător.

Sedentarismul nu este niciodată un obicei bun, iar dacă un copil nu deprinde astfel de aptitudini încă din copilărie, sistemul imunitar se va dezechilibra. De asemenea, o trotinetă potrivită pentru vârsta și înălțimea copilului îi oferă libertatea de a se deplasa independent. În felul acesta, copilul are senzația că poate să realizeze orice își propune, dacă își dorește! Acest sentiment îl face mai încrezător în forțele proprii.

  • Învață regulile de bază despre trafic și își dezvoltă atenția

Nu este sigur pentru copil să meargă cu trotineta pe străzi și bineînțeles, nu i se permite acest lucru în mod legal. Însă, chiar și în parc copilul trebuie să aibă cunoștințe generale despre trafic. Aceste reguli de bază îl vor ajuta să învețe să se deplaseze în siguranță și cu atenție.

  • Se distrează și devine mai sociabil

Nu poți ignora faptul că mersul cu trotineta este cu adevărat distractiv. Copilul tău nu se va mai plictisi să se joace afară și va socializa mai ușor cu alți copii, în special dacă nu are prieteni. O trotinetă îl poate ajuta în această privință. Nu în ultimul rand, ea stârnește interesul pentru alte sporturi cum ar fi patinajul sau mersul pe role și bicicleta.

  • Este ușor de transportat și câștigă timp

Cu o trotinetă va dura mult mai puțin timp pentru ca un copil să se deplaseze dintr-un loc în altul. Nu mai trebuie să meargă sau să alerge în pas cu adulții. Spre exemplu, cu trotinetele de la Hippoland îi va fi mai simplu. De asemenea, poate să meargă și la școală, dacă distanța îi permite și nu îți este teamă să-l lași singur.

În concluzie, poți cumpăra oricând o trotinetă pentru copilul tău, însă trotineta reprezintă primul pas pentru a-și găsi echilibrul în practicarea și altor sporturi. Este o jucărie excelentă pentru exterior și ajută în formarea unor deprinderi şi la dezvoltarea unor atitudini pozitive.(S.E.O.)

Sursa Foto: Pexels.com


Intră acum și în grupul de