FOTO VIDEO // Polițist care își ducea copilul la medic a participat la reținerea a doi suspecți de spargeri


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au reușit să rețină doi bărbați din județul Mehedinți, bănuiți de comiterea mai multor infracțiuni pe raza județului de domiciliu, dar și a județului Botoșani.

Cei doi au fost prinși astăzi, 7 iulie, după o urmărire în trafic în cadrul căreia a fost folosit și un elicopter, iar polițiștii au tras focuri de armă. Reținerea a devenit posibilă datorită șefului Postului de Poliție Verești, Alexandru Nechita, care, deși aflat în timpul liber, a reușit de unul singur să-i repereze pe fugarii scăpați din vizor de celelalte efective ale poliției.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Județene Suceava, comisar șef Ionuț Epureanu, în această dimineață, polițiștii suceveni au fost notificați de către IPJ Botoșani că mașina în care se aflau cei doi tineri a forțat un baraj rutier pe rază județului vecin. Autoturismul nu a putut fi oprit nici după tragerea focurilor de armă.

„Existând suspiciunea că mașina s-ar putea îndrepta către județul Suceava au fost masate forțe suplimentare și echipaje în zona Dumbrăveni, Salcea, Adâncata”, a precizat Ionul Epureanu.

Astfel, în jurul orei 11:00, mașina suspectă a fost reperată de un echipaj din cadrul Biroului Rutier Suceava pe un drum comunal din Prelipca.

„S-a încercat oprirea vehiculului folosindu-se semnalele acustice și luminoase însă șoferul nu s-a conformat. S-a procedat la urmărirea vehiculului însă într-o intersecție din zona Verești un alt autoturism condus de un localnic nu a acordat prioritate mașinii de poliție și a acroșat-o. În aceste condiții vehiculul urmărit a fost pierdut din aria vizuală”, relatează purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Ulterior, după câțiva kilometri, mașina a fost observată la Verești de către șeful Postului de Poliție Verești, agentul șef adj. Alexandru Nechita de 35 ani.

Aflat în timpul liber, cu mașina personală, polițistul își ducea copilul de 9 ani la medic.

„Polițistul avea la cunoștință caracteristicile mașinii urmărite întrucât această fusese dată în consemn la nivelul întregului județ. În momentul în care a observat mașina rulând în mare viteză a informat de îndată telefonic atât IPJ Suceava cât și ofițerul de contact din cadrul IPJ Botoșani pentru concentrarea tuturor forțelor către zona Verești”, a mai spus Ionuț Epureanu.

El a precizat că în urmărire a fost folosit inclusiv elicopterul MAI – IGAV aflat pe raza județului Suceava într-o acțiune de prevenirea a delictelor silvice.

Astfel, șeful Postului de Poliție Verești a plecat concomitent în urmărirea vehiculului cu mașina personală reușind să păstreze contactul vizual cu vehiculul urmărit și să informeze în permanență forțele de sprijin despre traseul deplasării.

În jurul orei 12.00 mașina urmărită a părăsit drumul public, fiind urmărită de șeful Postului de Poliție Verești și s-a îndepărtat pe un drum de pământ către un lan de porumb.

„Văzând că drumul se închide, cei doi au abandonat mașina și au fugit în lanul de porumb. Între timp, în urmă informării șefului de post, celelalte forțe au ajuns în zona, un echipaj din cadrul SAS IPJ Botoșani reperându-i pe cei doi în lanul de porumb”, arată Ionuț Epureanu.

Tinerii au încercat să fugă pedestru, însă nu au reușit. În cadrul reținerii polițiștii au tras focuri de avertisment, într-un final, fugarii fiind imobilizați.

Tinerii au fost preluați de polițiștii din Botoșani și sunt cercetați penal.


Intră acum și în grupul de