Iată cum poți să ai grijă de organismul tău prin câteva trucuri simple!


Intră acum și în grupul de

Corpul tău nu este menit să te ajute pe tine, ci tu să-l protejezi de toate bolile cronice care pot apărea din cauza stilului tău de viață. Desigur, din păcate există boli care nu pot fi evitate, dar foarte multe sunt declanșate de modul în care îți trăiești viața. De aceea trebuie să elimini din stilul tău de viață acei factori care duc la probleme de piele, supraponderalitate, afecțiuni cardiace sau tensiune crescută.

Chiar dacă nu poți evita orice afecțiune sau boală, pentru că efectiv nu se leagă de stilul tău de viață, să știi că îngrijirea organismului tău este cel mai important factor care asigură o viață sănătoasă.

Cum să ai grijă de organismul tău?

  1. Cu o nutriție bine pusă la punct

Nutriția nu funcționează după o lege universală. Ce este sănătos și recomandat pentru tine, poate să fie dăunător pentru altcineva. Când te gândești să urmezi o dietă și să-ți faci un plan de nutriție, gândește-te în primul rând la sănătatea ta, nu la greutate. Este extrem de important să-ți alimentezi corpul cu surse sănătoase de hrană pentru o funcționare a organismului la capacitate maximă.

Nu trebuie să ai studii în nutriție și dietetică pentru a ști regulile de bază legate de sănătate, cum ar fi: renunțarea la zahăr, la sucuri acidulate, la fast-food și introducerea cât mai multor legume, fructe și sucuri naturale. Nu te gândi că trebuie să mănânci mereu salate, este important să ai o alimentație variată. În plus, trebuie să iei în considerare și în ce interval orar iei masa.

  1. Hidratarea este obligatorie

Deshidratarea este unul dintre factorii principali care afectează nivelul de energie al organismului tău. Apa are o grămadă de beneficii pentru organismul uman: menține echilibrul caloric, este benefic pentru ten și pentru funcționarea rinichilor, menține forma musculară și echilibrul fluidelor în corp.

Pe de altă parte, trebuie să ții cont și de ce fel de apă bei – îmbuteliată sau nu. Majoritatea oamenilor își fac stocul de apă la fiecare sfârșit de săptămână, dar află apoi că există metode mult mai ieftine de a bea apă sigură, cum ar fi filtrarea apei. Pe 7filtre.ro poți găsi diverse sisteme cu ajutorul cărora poți filtra apa eliminând impuritățile existente, făcând-o astfel bună de consum. Uită de grija plasticului și drumurilor lungi de la magazin până acasă!

  1. Dormi suficient

Pentru bunăstarea ta psihică și fizică, este vital să dormi și să te odihnești suficient de mult. Acele opt ore de somn sunt o regulă general valabilă, dar trebuie să știi că dacă tu te simți bine și funcționezi doar cu șase ore dormite, atunci este total în regulă. Ideea este să nu alternezi intervalul orar, pentru că degeaba dormi șase ore după-amiaza dacă nu ai dormit deloc noaptea precedentă.

  1. Ascultă de simptome

Dacă te doare ceva și durerea persistă mai multe săptămâni sau chiar luni, atunci înseamnă că organismul tău încearcă să tragă niște semnale de alarmă. Nu ignora simptomele pe principiul că va trece, pentru că nu este sigur că va trece de la sine și de la o problemă mai mică ajungi la una mai gravă. Majoritatea oamenilor nu acordă atenție acestor simptome, doar dacă durerea deja este insuportabilă, cum ar fi: durerea de măsea, de spate, migrenele sau durerea unui organ intern. Nu ignora durerile și nu-ți fie frică de medici. 

Trebuie să conștientizezi că organismul tău este prețios și o bună parte a funcționalității lui depinde doar de stilul tău de viață. În plus, un organism sănătos contribuie și la un psihic sănătos. (S.E.O.)

Sursa foto: Freepik.com


Intră acum și în grupul de