Ce piese de mobilier nu trebuie să îți lipsească din dormitor


Intră acum și în grupul de

Piesele de mobilier potrivite te vor ajuta să îți transformi dormitorul destul de plictisitor într-un ascunziș liniștit și confortabil.

Cu toate acestea, având nenumărate opțiuni de mobilier, încercarea de a obține un aspect perfect poate fi copleșitoare. Însă cu o cercetare atentă, poți reuni elementele esențiale pe care trebuie să le ai pentru a crea un spațiu atrăgător.

MOBILĂ DORMITOARE Emag

Fie că este pentru dormitorul principal sau pentru oaspeți, există câteva piese care nu trebuie ratate pentru a oferi spațiului tău un sentiment de confort. Iată câteva dintre ele:

1. Rama patului

Paturile ocupă adesea cea mai mare parte din cameră, iar rama patului nu numai că adaugă suport saltelei, dar creează și spațiu pentru depozitare suplimentară dedesubt. Deoarece paturile sunt disponibile într-o serie de dimensiuni standard – single, twin, queen și king – ar trebui să ții cont de cât spațiu va fi necesar pentru a te asigura că totul este proporțional. Există, de asemenea, o varietate de mărci disponibile pentru a se potrivi cu orice stil și buget.

2. Saltea

O saltea de înaltă calitate este o investiție pe termen lung care te răsplătește pe măsură. Atunci când faci cumpărături pentru saltele, ia în considerare lucruri precum dimensiunea saltelei, materialele și susținerea înainte de a face achiziția finală.

3. Dulap

Toată lumea are nevoie de un spațiu pentru a-și depozita hainele, iar un dulap te ajută să îți păstrezi îmbrăcămintea organizată. Un dulap poate fi fie un șifonier care este de obicei mai lat decât este înalt și un sertar de tip „chest” care este vertical și constă dintr-o singură coloană de sertare stivuite. Oricare dintre cele două este potrivit pentru a ascunde totul din dormitor, servind și ca depozit pentru obiecte care îți pot aglomera spațiul. Alege asadar mobila dormitoare care sa se potriveasca spatiului tau de dormit.

4. Rafturi

În afară de dulap, un raft oferă spațiu suplimentar pentru depozitarea elementelor esențiale ale dormitorului, inclusiv perne, lenjerii și cuverturi de pat, printre altele. Există mai multe modele elegante și funcționale, dar un raft montat pe perete este o opțiune mai bună de economisire a spațiului, care îțo permite să îți expui cărțile, lucrările de artă și alte bibelouri pe care le iubești. De asemenea, adaugă un pic de personalitate dormitorului tău.

5. Noptieră

O noptieră sau două, de fiecare parte a patului, conțin obiecte care ar putea fi utile pentru noapte, cum ar fi o lampă, un ceas cu alarmă, cărți sau medicamente. În mod ideal, ar trebui să existe câte o noptieră pe ambele părți ale patului pentru un aspect echilibrat. Cu toate acestea, dormitoarele single pot funcționa și cu una singură.

6. Lampă de noptieră

Pentru dormitoare, este întotdeauna important să ai o opțiune de iluminare mai caldă – iar o lampă de noptieră este o alegere perfectă. Strălucirea sa moale este esențială pentru crearea unei atmosfere calde și confortabile în dormitor. De asemenea, oferă o lumină slabă care te scutește de la aprinderea lămpilor de plafon în cazul în care vrei să ajungi la ceva în mijlocul nopții.

7. Birou

Studiile sugerează că un pat este cel mai prost loc pentru a fi productiv. Din acest motiv, este important să ai un birou în dormitor, unde să poți lucra în cazul în care nu ai un spațiu dedicat lucrului. De asemenea, este deosebit de esențial pentru persoanele care lucrează de acasă.

8. Masă de toaletă

O masă de toaletă este un plus excelent care poate adăuga o notă elegantă dormitorului tău. Cele mai multe mese de toaletă vin adesea cu o oglindă și sertare unde poți păstra și organiza articole pentru îngrijire personală. În plus, de obicei există o cameră dedesubt pentru un scaun. O masă de toaletă poate servi și ca birou de lucru. Cu toate acestea, poate funcționa bine numai pentru încăperile care au suficient spațiu.

9. Artă de perete

Arta de perete este un element de finisare care creează un sentiment de echilibru în dormitorul tău. Atunci când alegi o lucrare de artă, ar trebui să iei în considerare cel mult dimensiunea acesteia. Cu toate acestea, ar trebui să ții cont și de cât de bine se va potrivit cu paleta interioară.(W.M.)


Intră acum și în grupul de