Cryptomonedele-Investiție sau gambling


Intră acum și în grupul de

Cryptomonedele au creat foarte multe dezbateri de opinii. Ca în orice altă dezbatere există două tabere: cei care au încredere în cryptomonede și cei care sunt foarte sceptici. Este o dezbatere fascinantă, una care spune mai multe despre tine în funcție de cum privești problema, decât despre cryptomonede în sine. La urma urmei, crpytomonedele au fost create ca o alternativă la sistemele actuale de plată. Pentru jucătorii de pariuri online, plata cu monede virtuale este exact ceea ce își doresc: este rapidă, este sigură și este privată. Baumbet casino România este locul unde veți putea să vă încărcați contul cu ajutorul cryptomonedelor. Investitorii sunt de părere că aceste cryptomonede vor continuă să crească, mai ales după ce au avut o creștere foarte mare în ultimul timp și încă nu și-au atins potențialul maxim. Există argumente atât pro, cât și contra despre cryptomonede, motiv pentru care în continuarea acestui articol le vom discuta pe rând.

Ce știm despre cryptomonede

Să începem cu lucrurile de bază pe care le cunoaștem despre cryptomonede, întrucât foarte multe persoane doar au auzit despre acestea sau li s-a spus de la alte persoane. Pentru a înțelege mai bine cryptomonedele, trebuie să cunoști câteva lucruri de baza.

Cryptomonedele sunt niște monede virtuale care au apărut în anul 2009, prima dintre acestea fiind Bitcoin-ul. Fondatorii au dorit și să țină băncile și alte companii de carduri de credit afară din schemă.

Modalitatea prin care funcționează aceste cryptomonede este blockchain-ul. Un așa numit grup de mineri se luptă pentru a verifica fiecare tranzacție în așa fel încât aceasta să nu poată fi retrasă sau modificată. Fiecare tranzacție este înregistrată și digital, astfel că nu vor există dubluri sau alte probleme.

Datorită sistemului lor de procesare a plăților și a tranzacțiilor, orice tranzacție cu Bitcoin se va face foarte rapid, băncile și statul neavând implicare în acestea. Faptul de a primi cryptomonede este la fel de rapid, fiind nevoie doar de setarea unui portofel virtual. În plus, cryptomonedele au un sistem care nu necesită date personale din partea utilizatorului când se fac transferuri.

Cryptomonedele nu sunt reglementate de către stat sau de vreo unitate bancară fizică, motiv pentru care este și o parte bună și o parte mai puțin bună. Partea bună este că libertatea este mult mai mare, iar partea mai nasoală este că guvernul și băncile vor fi tot mai suspicioși pe aceste cryptomonede.

Ca să scăpăm și de câteva mituri: cryptomonedele și deținerea lor nu este ilegală, cryptomonedele nu înseamnă doar Bitcoin, ci există mult mai multe monede virtuale, iar cryptomonedele nu vor dispărea prea curând și vor fi adoptate de către tot mai multe organizații și companii.

Investițiile în crypto

Când vorbim de lumea investițiilor probabil că mulți se gândesc la investițiile pe termen lung. Investițiile în crypto în schimb sunt numite și investiții speculative, adică se face o speculare că moneda respectivă va crește în valoare. La fel este și cu piața de schimb valutar. Puteți apela la anumite instrumente de investiții care va permit să împrumutați o anumită monedă pentru alta, în ideea că acelei monede îi va crește valoarea și veți face profit.

Totuși, spre deosebire de stocuri, cryptomonedele sunt mult mai volatile. Orice știre nouă despre acestea poate să le crească sau să le scadă valoarea. În plus, piața este controlată de către cei care dețin cea mai mare parte de cryptomonede.

Avantajele investițiilor în cryptomonede

Un prim avantaj al investiției în cryptomonede este potențialul lor de creștere foarte mare. Pe piață au început să apară tot mai mulți investitori speculativi, însă tot există loc pentru și mai multă lume. Specialiștii spun că aceste cryptomonede vor înlocui clasicele metode de plată pe viitor. Astfel, cumpărând în prezent o cryptomonedă, aceasta va avea o valoare mult mai mare pe viitor.

Un alt avantaj este multitudinea de cryptomonede disponibile. Pe lângă Bitcoin, care este prima moneda apărută, există câteva mii de alte cryptomonede din care poți alege. Monede precum Ethereum au început să extindă blockchain-ul în mai multe industrii și domenii pe lângă cel al sistemelor de plată.

Un al treilea avantaj este posibilitatea de a decide ce fel de investitor vrei să fii. Există două tipuri: investitorii pe termen lung și investitorii de zi cu zi. Totuși, această decizie trebuie luată în funcție de temperamentul fiecăruia, de răbdare și de toleranța la risc.

Dezavantajele investițiilor în cryptomonede

Ca în orice alt domeniu, există și dezavantaje. Volatilitatea este un mare dezavantaj, întrucât mulți se vor panica atunci când vor vedea că prețul monedei cumpărate de ei a scăzut brusc. Faptul că există posibilitatea ca aceste cryptomonede să fie reglementate în viitor îi sperie pe mulți. Până la urmă, acest lucru i-a determinat pe foarte mulți să investească în primul rând.

Fiind o industrie relativ nouă, nu toate monedele vor reuși să rămână pe piață și nu toate vor fi profitabile. Monedele care nu aduc nici o valoare, cum este Dogecoin, este foarte probabil să dispară în viitor.

De ce trebuie să alegi?

Până la urmă decizia îți aparține: poți folosi cryptomonedele și ca investiție, dar și pentru jocurile de noroc și alte plăți. Dacă alegi în mod înțelept cryptomonedele în care să investești, vei putea să le cumperi la un preț relativ mic și să le vinzi când prețul lor deja atinge valori importante. Totuși, dacă ești un investitor pe termen lung, cel mai bine este să te limitezi la cryptomonedele care s-au dovedit profitabile în trecut și au menținut o oarecare creștere continuă. Faptul că poți folosi cryptomonedele în mai multe locuri pentru a plăti nu poate fi decât un mare avantaj.

Concluzie

Indiferent la ce alegi să folosești cryptomonedele, fie să investești în ele, fie pentru plăti la cazinouri sau în alte locuri, tot timpul vei putea să alegi un echilibru între ele. La urma urmei, totul depinde de tine și de tipul de investitor sau de parior care vrei să fii.


Intră acum și în grupul de