Recondiționarea mobilierului – Află la ce trebuie să fii atent pentru a avea un rezultat satisfăcător


Intră acum și în grupul de

Mobila veche poate ridica multe semne de întrebare atunci când vine vorba de renovarea locuinței. În astfel de situații o să te întrebi dacă mai are rost să o păstrezi sau nu. De cele mai multe ori, piesele de mobilier vechi sunt aruncate, însă există persoane care le redau o nouă viață. Dacă este recondiționată corespunzător, mobila veche poate crea o atmosferă aparte în încăperea unde este situată.

Atunci când alegi varianta recondiționării trebuie să fii atent la câteva aspecte importante pentru a obține rezultatul dorit:

Gradul de deteriorare

Înainte să te apuci să achiziționezi materialele și soluțiile necesare recondiționării, fii atent la gradul de deteriorare. Analizează bine elementele de mobilier și observă ce fel de defecte au acestea. Cu cât au mai puține, cu atât sunt mai ușor de reparat. Nu trebuie să te descurajezi nici când gradul de deteriorare este mare întrucât există diverse tehnici care aplicate corect vor face minuni. Este necesar să identifici materialul din care sunt realizate piesele și ce tratamente necesită acestea pentru a avea parte de un rezultat pe măsura așteptărilor. Dacă nu ești sigur pe tine de ce ai nevoie, te poți consulta cu un specialist care se ocupă de recondiționări de acest fel. Acesta va ști să-ți spună exact în ce stadiu se află de fapt mobila ta și cum ar putea fi readusă la viață.

Materialele

Materialele de care ai nevoie pentru efectuarea recondiționării diferă în funcție de tipul de mobilier și acțiunile necesare asupra acestuia. Indiferent de ce tehnici ar avea nevoie, elementele destinate să arate din nou ca în vremurile lor glorioasetrebuie pregătite pentru acest proces. În primul rând, acestea trebuie curățate foarte bine pentru a evita riscul ca substanțele speciale ce urmează a fi aplicate ulterior să nu aibă efectul dorit. Cele mai recomandate substanțe pentru curățare sunt apa caldă și săpunul cu ulei de in. În cazul în care unele piese de mobilier au straturi mai groase și greu de curățat corespunzător poți apela la alte accesorii. Pentru a curăța lacul sau vopsea ai nevoie accesorii pentru șlefuire. La Bricolaj.ro există o ofertă variată de role abrazive care te vor ajuta să șlefuiești mobilierul atât cât este necesar. După ce suprafețele sunt curățate și uscate poți aplica puțin alcool tehnic și să treci la pașii următori.

Tehnicile de recondiționare

Este important de știut că există mai multe tehnici de recondiționare. Acestea diferă destul de mult în funcție de elementele de mobilier avute în vedere și aspectul la care vrei ca acestea să ajungă. Printre cele mai folosite metode se regăsește aplicarea grundului pe suprafața mobilierului după curățare și uscare. Astfel, vopseaua care va urma să fie aplicată va adera foarte bine și va avea un grad de acoperire mare. După efectuarea acestor pași și uscarea mobilierului se aplică ceară sau ulei care sigileze și să prevină eventualele deteriorări care se acumulează în timp.

Mobila veche recondiționată poate fi o adevărată comoară dacă ajunge pe mâinile cui trebuie. Aceasta poate ajunge să arate extrem de bine atunci când sunt luate în considerare și respectate aspectele importante. În plus, specialiștii în design interior recomandă îmbinarea pieselor de mobilier vechi cu cele noi. Această combinație poate oferi un echilibru și o atmosferă care va surprinde pe oricine îți calcă pragul. (S.E.O.)

Sursa foto: Pexels.com


Intră acum și în grupul de