Sfaturi pentru unui spațiu special și practic la intrarea în casă atunci când nu dispui de un hol


Intră acum și în grupul de

Un spațiu amenajat special care să ne întâmpine la intrarea în casă este necesar pentru fiecare locuință. Cel mai adesea, casele dispun de o intrare principală direct în hol, fapt ce ușurează extrem de mult amenajarea spațiului.

Însă, sunt anumite apartamente cu intrare direct în zona de living room. În acest caz, cu ajutorul câtorva piese de mobilier și accesorii de design, putem crea un spațiu în care să ne depozităm încălțămintea, hainele groase de iarnă sau umbrelele. 

Alege piese de mobilier funcționale, perfecte ca dimensiuni

Chiar dacă nu toți putem beneficia de un hol pe care să-l transformăm într-un mod util, practic și cozy, în funcție de intrarea în casă, putem alege o zonă a livingului pe care să o amenajăm funcțional, astfel încât să profităm la maxim de acel spațiu.

Odată aleasă zona livingului, trebuie schițat un design în funcție de întreg stilul casei. Zona destinată pentru intrarea în casă ar trebuie să fie integrată în aspecul general al livingului, pentru o atmosferă primitoare și călduroasă. 

Alege seturi de mobilier pentru hol de dimensiuni potrivite, care să se încadreze perfect. În funcție de nevoile zilnice, de numărul de persoane din locuință, optează pentru un mobilier funcțional, cu mai multe sau mai puține rafturi pentru depozitare articolelor de încălțăminte. Poți alege un mobilier care să combine o bancă pentru șezut, cutie pentru depozitarea pantofilor și un cuier pentru genți, haine și umbrele. Modelele din care poți alege sunt infinite, trebuie să ai în vedere doar dimensiunile spațiului amenajat. 

În lipsa unui spațiu cu dimensiuni mai generoase, optează pentru o bancă ce dispune de o lădiță de depozitare și cuiere de perete. Cuierele pot fi alegerea ideală atunci când ești adopți un stil minimalist și vrei să păstrezi ferite de ochii lumii cât mai multe obiecte personale.

Decorează colțul cu accesorii pentru un aspect mai primitor 

Chiar dacă spațiul este limitat, anumite accesorii aparent mărunte îi pot schimba total înfățișarea. Alege corpuri de iluminat moderne, dar care să iasă în evidență prin simplitatea lor. Un ghiveci cu flori de apartament este estetic, atrăgător și va ajuta la purificarea aerului din casă. Alege un covor potrivit pentru zona de intrare, în culori cromatice apropiate podelei sau pereților. Un suport pentru chei agățat pe perete te va ajuta să le păstrezi la îndemână, dar va oferi și un aspect organizat întregului spațiu. Poți alege și un tablou, cu diverse teme pentru un plus de căldură și eleganță.

Indiferent că locuința dispune sau nu de un hol, cu puțină imaginație, puteți organiza un spațiu care să-l înlocuiască. Un mobilier de dimensiuni potrivite, practic și funcțional, dar și câteva accesorii pentru un decor primitor, pot fi suficiente pentru a crea o ambianță plăcută, dar practică la intrarea în casă. (B.L.)

Sursa de imagine:
New Africa / Shutterstock.com


Intră acum și în grupul de