3 motive pentru a alege echipamente din inox în domeniul alimentar


Intră acum și în grupul de

Domeniul alimentar este extrem de pretențios atunci când vine vorba de igienă, deoarece contaminarea produselor ar putea efecte nedorite la scară largă. Orice unitate care oferă servicii alimentare, așa cum sunt restaurantele, brutăriile sau sălile de mese ale unor instituții, așa cum sunt spitalele, are nevoie de echipamentele potrivite pentru pregătirea și pentru servirea în mod corespunzător a alimentelor și produselor alimentare.

Dintre acestea, tăvile, ustensilele sau rafturile ori cărucioarele din inox reprezintă obiecte ale căror prezență este absolut necesară pentru bunul mers al lucrurilor. De ce? Iată trei dintre cele mai importante motive pentru care inoxul, respectiv rafturile și cărucioarele din inox sunt dorite în echiparea unităților care prestează servicii în domeniul alimentar.

O bună retenție a căldurii

Nu numai că rezistă foarte bine la temperaturi ridicate, dar inoxul este recunoscut și pentru faptul că reține bine căldura. Astfel, alegerea unor rafturi inox pentru depozitarea preparatelor alimentare până în momentul servirii favorizează menținerea la cald a acestora chiar și pentru perioade mari de timp. În acest fel, este păstrată cât mai mult căldura preparatelor, dar și prospețimea acestora, astfel că în momentul servirii, diferența nu este resimțită, iar clienții vor fi mulțumiți de temperatura la care se află preparatele comandate.

Rezistență îndelungată

Pe cât de ușor este de întreținut, pe atât este de rezistent inoxul. Acest lucru nu oferă decât avantaje considerabile. Pentru că domeniul alimentar este un domeniu în care ustensilele și echipamentele de lucru sunt utilizate în mod intens, cu o frecvență extrem de crescută, este important ca materialele din care sunt realizate acestea să fie unele rezistente. Simpla utilizare a unor carucioare inox se poate realiza cu o frecvență de până la câteva zeci de ori, în fiecare zi, iar rezistența acestora la sarcini mari și la utilizare ridicată este cea care le recomandă pentru a fi utilizate într-un astfel de mediu.

Întreținere ușoară

Mai mult decât a rezista coroziunii chiar și în cazul în care nivelul de umiditate este unul crescut, inoxul se curăță extrem de ușor, ceea ce face ca suprafețele de lucru și echipamentele utilizate să fie menținute curate și igienice fără a depune eforturi considerabile. Mai mult decât atât, suprafețele din inox nu favorizează menținerea unor microorganisme dăunătoare, iar diverse lichide care sunt utilizate în domeniul alimentar nu se pot infiltra prin ele. În acest fel, poate fi prevenită chiar și contaminarea încrucișată, mediul de lucru rămânând în deplină siguranță din punct de vedere al igienei.


Intră acum și în grupul de