3 pași esențiali în mentenanța motoreductoarelor


Intră acum și în grupul de
Industrial blue electric motors on the drawing

Operațiunile de mentenanță sunt imperative dacă dorești ca motoreductorul să funcționeze impecabil o perioadă îndelungată. Chiar şi cu personal calificat și bine instruit, motoreductoarele pot avea probleme în cazul în care nu sunt supuse inspecțiilor periodice.

De ce să realizezi inspecțiile de mentenanță a motoreductoarelor?

Motoreductoarele sunt sisteme specializate complexe ce necesită mentenanță proactivă pentru a funcţiona impecabil pentru o perioadă îndelungată. Operațiunile realizate proactiv şi predictiv vor micşora considerabil costurile pe termen lung. Prețul plătit pentru inspecții va fi mai mic decât cel ce trebuie plătit pentru reparații. Activitatea sistemelor automatizate acționate de motoreductoare, cu siguranţă, va fi blocată în cazul în care componente ale sistemului clachează, fapt ce va genera pierderi importante pentru afacere.

Analizându-se timpul de așteptare pentru achiziționarea pieselor defecte, fie că vorbim de lanțuri, rulmenţi ori alte componente, dar şi costurile legate de reparaţii, se va observa că mentenanţa echipamentelor critice este varianta mai puțin costisitoare și mai eficientă.

Care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi?

  • Menține echipamentul industrial în cea mai bună stare – chiar dacă motoreductoarele sunt echipamente robuste, create pentru a funcționa în condiții dure, asta nu înseamnă că nu trebuie să acorzi atenţie unor aspecte minime. Asigură-te că este curățat de praf şi reziduuri ori de câte ori există această posibilitate. Minimizând efectele factorilor de mediu, te vei asigura că sistemul va funcționa mai mult timp.
  • Realizează inspecţii regulate – în timpul acestor inspecții se va evalua starea fiecărei piese (lanțuri, rulmenţi, garnituri etc.) şi se pot identifica rapid componentele cu probleme, astfel că reparaţia sau înlocuirea va fi o activitate planificată.
  • Atenție la supraîncălzire – exploatarea intensă, acumulările de praf sau variațiile de temperatură sunt factorii care pot determina supraîncălzirea motoreductoarelor, iar un sistem încins se poate defecta. Fumul ce se ridică în timpul funcționarii şi mirosul greu generat în preajma sistemului sunt câteva semne care arată ca motoreductorul ar putea fi supraîncălzit.

Aceste măsuri simple sunt esenţiale pentru a avea sisteme ce funcţionează impecabil în timp. De asemenea, sunt cele mai eficiente soluţii dacă nu îţi doreşti să cheltui bani pe reparaţii costisitoare.


Intră acum și în grupul de