Cum arată topul golgheterilor din Liga 1 după încheierea sezonului regular


Intră acum și în grupul de

Sezonul regular din Liga 1 s-a încheiat, iar golgheter a ieșit atacantul spaniol Jefte Betancor de la Farul Constanța, care a reușit să îi întreacă pe Florin Tănase de la FCSB și Andrei Ivan de la Universitatea Craiova.

Cum arată clasamentul golgheterilor din Liga 1 în sezonul regular:

1. Jefte Betancor (Farul) – 15 goluri

2. Florin Tănase (FCSB) – 11 goluri

3. Andrei Ivan (Universitatea Craiova) – 10 goluri

4. Gabriel Debeljuh (CFR Cluj) – 9 goluri

5. Jovan Markovic (Universitatea Craiova) – 9 goluri

6. Claudiu Bălan (U Craiova 1948) – 8 goluri

7. Ciprian Deac (CFR Cluj) – 8 goluri

8. Gustavo (Universitatea Craiova) – 8 goluri

9. David Miculescu (UTA) – 8 goluri

10. Deian Sorescu (Dinamo) – 8 goluri

Așadar, iată ce au reușit cei mai buni marcatori din Liga 1 în sezonul regular:

1. Jefte Betancor are cel mai bun sezon al carierei – Cu cele 15 goluri marcate, Jefte Betancor a reușit ceva să aibă cele mai multe reușite într-un singur sezon. Anterior, el marcase 14 goluri în liga a doua din Austria, la SV Ried, în sezonul 2019/20. Venit în vara anului trecut de la FC Voluntari, Jefte a avut o evoluție excelentă. Dacă la Voluntari marcase de 8 ori în 29 de goluri, la Farul a făcut-o de 15 ori în 28 de partide. Dintre acestea, 4 goluri au fost marcate din penalty. În orice caz, Jefte este cu siguranță unul dintre artizanii calificării Farului în play-off.

2. Florin Tănase își dorește să o ducă pe FCSB spre titlu – Cu cele 11 goluri marcate, Florin Tănase a pus umărul la calificarea FCSB în play-off. Ce-i drept, echipa începe play-off-ul de la șapte puncte în spatele liderului CFR Cluj și are șanse mici la titlu, dacă ne uităm pe cote pariuri. FCSB are cota 10.00, în timp ce CFR Cluj are cota 1.07. Dar cei de la FCSB încă mai speră în câștigarea titlului și au în Florin Tănase unul dintre pionii principali. Din cele 11 goluri marcate de el, 6 au fost însă din lovitură de la 11 metri. În plus, a și ratat un penalti în prima etapă a sezonului, în partida cu FC Botoșani. Florin Tănase este golgheterul Ligii 1 din sezonul precedent, cu cele 24 de goluri marcate. Revenind în actualitate, îi va fi însă greu să-și egaleze performanța din sezonul precedent, dar cu siguranță are șanse bune să mai înscrie, mai ales că își dorește să prindă un transfer. A vrut să plece în iarnă de la FCSB, dar nicio echipă nu a fost de acord să plătească clauza de reziliere în valoare de 3 milioane de euro.

3. Cel mai bun sezon al carierei și pentru Andrei Ivan – Ajuns la 25 de ani, Andrei Ivan este unul dintre artizanii Universității Craiova din acest sezon. El a marcat de 10 ori, dar patru reușite au fost din penalti. În plus, 4 goluri au fost marcate într-un singur meci, contra celor de la CS Mioveni. Dar Ivan traversează cel mai bun sezon al carierei, cu cele 10 reușite în 23 de meciuri. Anterior, el marcase 9 goluri în stagiunea 2016/17 în 33 de partide, iar apoi a fost vândut în Rusia, la Krasnodar, pentru 3 milioane de euro. În stagiunea precedentă, Ivan a marcat de 8 ori pentru olteni.

4. Debeljuh e golgheterul lui CFR Cluj – Atacantul croat în vârstă de 25 de ani a înscris 9 goluri în cele 27 de partide și e cel mai bun marcator al campioanei. Ce-i drept, trei dintre aceste goluri au fost reușite în ultima etapă a sezonului regular, contra lui Dinamo. Spre deosebire de ceilalți jucători amintiți, Debeljuh nu are însă niciun gol marcat din penalty. El și-a depășit deja performanța din sezonul precedent, când marcase de 8 ori pentru CFR Cluj în 32 de partide. La primul lui sezon în Liga 1, Debeljuh punctase însă de 12 ori pentru Hermannstadt.

5. Tânărul Jovan Markovic a impresionat – Atacantul Universității Craiova are 9 goluri marcate la doar 20 de ani. Cu siguranță este cel mai bun sezon al carierei, în condițiile în care anul trecut, când a fost împrumutat la Academica Clinceni, punctase de 4 ori în 13 meciuri. Markovic a debutat recent și în naționala mare a României și este un jucător pe care oltenii mizează în cursa pentru ocuparea locului secund din Liga 1. El este tânăr, puternic, protejează excelent mingea, are execuții și o tehnică bună.


Intră acum și în grupul de