Cinci tipuri de aparate de cafea pentru fiecare tip de băutor de cafea


Intră acum și în grupul de

Există mai multe modalități de a prepara o ceașcă de cafea delicioasă. Aceste cinci tipuri de aparat cafea parcurg o gamă largă, de la tehnologia recentă la inginerie veche.

Aparat cafea automat cu picurare

Aparatul automat de cafea cu picurare este o metodă de preparare răspândită în lume. Aceste aparate cafea vin în toate formele și dimensiunile și variază foarte mult în calitate și preț. Drept urmare, le poți întâlni în casa ori în biroul tuturor. Mai sunt cunoscute drept cafetieră.

În general, au un coș căptușit cu un filtru (fie hârtie, pânză, sau plasă metalică) în care adaugi cafea măcinată mediu-grunjoasă. Când pornești ciclul automat de preparare, apa fierbinte merge în această cameră de preparare.

Carafa în sine poate fi din sticlă, caz în care aparatul este de obicei echipat cu o plită pentru a menține cafeaua caldă. Sau poate fi o carafă termică izolată din oțel inoxidabil. Cele cu carafa termică sunt grozave pentru că sunt mai durabile și nu este nevoie de o plită fierbinte.

Espressoare

Există atât de multe tipuri de espressoare încât am putea scrie cu ușurință un articol doar despre ele, dar vom face un scurt rezumat aici.

  • Espressoarele super-automate sunt ca o mică cafenea în casa ta. ele fac totul pentru tine, inclusiv măcinarea, tamponarea, tragerea și, de cele mai multe ori, spumarea laptelui. Din acest motiv, ele sunt adesea numite mașini bean-to-cup. Nu necesită abilități de operare și au multe băuturi disponibile prin apăsarea unui singur buton.
  • Espressoarele complet automate necesită ceva mai mult know-how. De obicei, va trebui să pregătești portafiltrul adăugând cafea măcinată și tamponând. Cu toate acestea, odată ce blochezi portafiltrul în mașină și începi procesul, aparatul preia controlul. Acest tip de aparat de cafea poate avea o baghetă manuală de abur sau un sistem automat de spumare.
  • Espressoarele semiautomate sunt aproape identice cu cele complet automate, dar diferența cheie este că trebuie să pornești și să opriți shot-ul. Cronometrarea nu este automatizată, așa că aceste mașini necesită toată atenția ta în timpul utilizării.
  • Espressoarele manuale sunt cel mai greu de stăpânit, dar pot oferi rezultate excepționale. Cu aceste aparate, barista folosește o pârghie pentru a presa și a trage shot-ul în loc să se bazeze pe o pompă mecanică. Unele mașini manuale încă folosesc electricitate pentru a încălzi sau pompa apă într-un cazan, în timp ce altele au nevoie doar de adăugarea de apă caldă, făcându-le complet portabile.

Aparat cafea cu capsule

Aparatele de cafea cu capsule, de obicei aparate de cafea cu o singură porție, prepară cafea folosind capsule sigilate cu cafea premăcinată. În timpul preparării, capsulele sunt perforate pentru a permite apei fierbinte să curgă și să extragă cafeaua. În timp ce multe mărci produc aparate compatibile cu capsule, avem tendința de a clasifica aceste aparate fie în stil Nescafe, fie în stil Nespresso, cele mai mari două companii de pe piață.

Presa franceză

Filtrul de cafea French Press este un aparat cafea fantastic care este un instrument demn de orice arsenal de făcut cafea acasă. Dacă tocmai înveți să faci cafea acasă pentru prima dată, este o primă achiziție perfectă. Este ieftin, simplu de utilizat și funcționează bine cu orice nivel de cafea prăjită. Funcționează bine chiar și cu cafeaua premăcinată dacă nu ai investit încă într-o râșniță.

O presă franceză este un aparat de făcut cafea prin imersie, ceea ce înseamnă că cafeaua este lăsată să se înmoaie în apă fierbinte înainte de a fi strecurată. Acest lucru se opune principiului unui aparat cafea cu picurare în care torni continuu apa. În general, prepararea cafelei prin imersie oferă un profil de aromă mai îndrăzneț.

 Pentru a prepara cafea cu o presă franceză, adaugă cafea în corp, urmat de apă fierbinte. Cafeaua măcinată este lăsată să se extragă în apă pentru un timp, de obicei 3 până la 5 minute, înainte de a fi strecurată folosind un filtru metalic atașat la un piston.

Aeropress

Aeropress este un alt exemplu de cafea cu imersiune. Acest dispozitiv popular, care este îndrăgit în mod special de drumeți și camperi pentru construcția sa ușoară și robustă, permite cafelei să se înmoaie într-o cameră mică înainte ca un piston să fie folosit pentru a forța cafeaua să iasă printr-un filtru de hârtie. (W.M.)


Intră acum și în grupul de