Samsung S22 vs Samsung Flip 3: pe care ar trebui să îl cumpărați?


Intră acum și în grupul de

Samsung S22 este varianta de bază a noii game Samsung. Acesta aduce mai multe îmbunătățiri și upgrade-uri față de predecesorul său. Totuși, în comparație cu S22 Ultra, specificațiile sale reduse îl fac concurentul perfect pentru a îl compara cu Samsung Flip 3, un telefon excelent pliabil care oferă performanțe de top. Deci, care este cel mai bun telefon pentru tine când vine vorba de Samsung Galaxy S22 și Samsung Galaxy Z Flip 3?

Design și ecran

Samsung S22 are un ecran Super AMOLED de 6,1 inchi cu margini rotunjite. Între timp, Samsung Flip 3 vă oferă un ecran dinamic AMOLED mai mare, de 6,7 inchi. Ambele telefoane au o rată de reîmprospătare de 120 Hz și arată clar și colorat. Din punct de vedere al designului, Samsung S22 trece la sticlă. Samsung a renunțat la corpul din plastic al Galaxy S21, poate pentru a oferi telefonului un aspect și o senzație mai premium. Cadrul său este fabricat din Armor Aluminium, la fel ca și mai scumpul S22 Ultra.

Galaxy Flip 3 adoptă, de asemenea, Armor Aluminium și Corning Gorilla Glass Victus, făcându-l un telefon robust pentru utilizare regulată. Cu toate acestea, noul flagship din seria S primește puncte suplimentare pentru utilizarea celui mai recent Gorilla Glass Victus Plus și un corp mai ușor. Diferența majoră vine în amprenta totală a ambelor dispozitive. Galaxy Z Fold se poate micșora într-o formă compactă, perfectă pentru buzunar.

Atât Samsung S22, cât și Galaxy Flip 3 vin cu protecție împotriva apei. Primul este clasificat IP68 pentru protecție împotriva prafului, murdăriei și scufundarii până la o adâncime maximă de 1,5 m sub apă timp de până la treizeci de minute. Flip de la Samsung primește un rating IPX8 care nu îl protejează împotriva prafului, dar promite același nivel de protecție împotriva apei ca și Galaxy S22.

Performanță și camere foto

Fiind un flagship din 2022, Samsung Galaxy S22 obține upgrade-uri de hardware evidente. Primește chipset-ul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 de 4 nm mai rapid, care promite să fie cu 20% mai rapid și cu 30% mai eficient din punct de vedere energetic decât Snapdragon 888 care alimentează Galaxy Flip. În cazul Europei, Samsung S22 vine cu Exynos 2200. Și Snapdragon 888 este încă un chipset grozav, totuși.

În timp ce performanța lui Samsung Flip este impresionantă, camerele sale nu sunt chiar atât de interesante. Are doi senzori de 12 MP, inclusiv un obiectiv standard cu Dual Pixels și OIS și un obiectiv ultrawide. În comparație, Galaxy S22 adaugă o cameră de 50 MP cu rezoluție mult mai mare, un senzor ultrawide de 12 MP și un teleobiectiv de 10 MP cu zoom optic de 3x și Zoom spațial de 30x. În mod evident, obțineți mai multe funcții ale camerei și abilități mai bune de imagine cu S22. Noul telefon oferă un senzor de 40MP pentru selfie-uri în față.

Înregistrarea video este un alt domeniu în care Samsung Flip 3 rămâne în urmă. Se ridică la rezoluția 4K cu 60fps, in timp ce S22 poate înregistra videoclipuri 8K la 24fps. Alte diferențe hardware între Samsung Galaxy S22 și Galaxy Z Flip 3 includ diferite capacități de încărcare și baterie. S22 are o baterie de 3.700 mAh, în timp ce bateria lui Z Flip 3 este puțin mai mică, la 3.300 mAh. Acesta din urmă ajunge, de asemenea, la o încărcare de 15 W în loc de 25 W pe telefonul din seria S.

Samsung Galaxy S22 a început să fie disponibil de la începutul anului. Telefonul vine în patru culori: Phantom Black, Phantom White, Green și Pink Gold. Există două configurații ale telefonului: 8 GB RAM + 128 GB spațiu de stocare internă la prețul de 799 USD, 8 GB RAM + 256 GB spațiu de stocare la 849 USD.

Prețul lui Samsung Flip este destul de atractiv dacă luați în considerare alte telefoane pliabile care ar putea să vă lase o gaură în buget. Costă 999,99 USD pentru varianta Flip 3 de 8 GB RAM + 128 GB și 1.049 USD pentru versiunea de 256 GB cu aceeași cantitate de RAM. În ceea ce privește culorile, Galaxy Z Flip 3 vine în variantele Phantom Black, Green, Cream și Lavender.

Dacă îți dorești un telefon flexibil, nu poți da greș cu Z Flip 3. Este cel mai bun telefon pliabil Samsung, cu cel mai bun raport calitate/preț. Procesorul Snapdragon 888 nu a îmbătrânit deloc, iar designul ușor de buzunar al telefonului îl face să iasă în evidență într-o mulțime de dispozitive asemănătoare cu aspect. Totuși, va trebui să faceți compromisuri la cameră. Dacă alegeți Samsung S22, primiți fiecare specificație actualizată la un preț mai mic. Cu toate acestea, nu are un design la fel de impresionant ca Samsung Flip. Diferențele nu sunt foarte mari în ceea ce privește bateria, memoria RAM sau memoria internă, deci decizia este mai mult subiectivă.


Intră acum și în grupul de