Cum te îmbraci pentru un interviu?  


Intră acum și în grupul de

Când vine vorba despre cum ar trebui o persoană să se îmbrace pentru un interviu, se pare că fiecare are propria idee despre ceea ce este potrivit. Unii oameni se stresează cu privire la outfitul lor, iar alții pur și simplu aruncă pe ei primul lucru pe care îl văd. Ideea este că o ținută de interviu nu este atât de importantă pe cât crezi. La urma urmei, nu este ca și cum te-ai întâlni cu un potențial partener sau soț. Te întâlnești doar cu o persoană din departamentul de HR, pentru a afla mai multe despre o companie și, eventual, pentru a vedea dacă este potrivită pentru tine. Acestea fiind spuse, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a te asigura că arăți cel mai bine.

Iată cum să te îmbraci pentru un interviu la un nou loc de muncă:

Poartă îmbrăcăminte confortabilă

Este important ca hainele tale să fie confortabile, dar nu prea confortabile. Vrei să arăți puțin pielea, dar nu atât de mult încât să porți ceva nepotrivit. În primul rând, poartă haine confortabile pentru tine. Ține cont de vreme și de cât timp va dura interviul tău. Vei vrea să te îmbraci corespunzător pentru ocazie, așa că dacă este frig afară și ar putea fi un interviu rapid, probabil că poți alege să porți blugi sau pantaloni, spre deosebire de o rochie sau fustă. Dacă este cald sau interviul va avea loc toată ziua, asigură-te că te îmbraci corespunzător (de exemplu, poarta țesături ușoare și respirabile). Dacă ai o cămașă cu nasturi la guler, desfă-i nasturii înainte de a pleca la interviu.

Îmbracă-te pentru jobul pe care îl cauți

Un sfat de care ar trebui să ții cont este să te îmbraci pentru jobul pe care îl cauți. Asta nu înseamnă că trebuie să porți un costum sau o ținută formală, dar asigură-te că este ceva ce ei ar vedea ca fiind potrivit. Ar putea fi o idee bună să arunci o privire pe rețelele de socializare și pe site-ul lor web, pentru a decide ce fel de îmbrăcăminte poartă angajații, înainte de a lua o decizie.

Arată-ți personalitatea

Una dintre cele mai bune moduri de a-ți arăta personalitatea în timpul unui interviu este prin ceea ce porți. A întreba un HR manager dacă vrea să-ți vadă personalitatea poate părea ridicol, dar este important să te îmbraci într-un mod care să-i facă să știe cine ești ca persoană. Vrei să te asiguri că pot spune imediat dacă te vei putea potrivi sau nu cu cultura companiei lor și cu oamenii pe care îi angajează. De exemplu, dacă ai un interviu cu o agenție publicitară, nu purta un costum, deoarece, de obicei, nu poartă costume ei înșiși. În schimb, optează pentru un look mai casual, cum ar fi pantaloni și un tricou polo sau o cămașă cu nasturi.

Pantofii sunt importanți

Alt lucru important pe care îl poți face este să te îmbraci profesional. Primul lucru pe care oamenii îl observă la tine sunt pantofii tăi, așa că asigură-te că sunt curați și bine îngrijiți. În cazul în care ai interviu la o bancă sau o multinațională, ar trebui să porți o ținută formală, care implică un costum, așa că îți sugerăm să porți pantofi care să se potrivească cu acel stil. În cazul în care în garderoba ta nu se găsești încălțăminte potrivită pentru o astfel de ocazie, achiziționează-ți o pereche de pantofi pentru femei de pe Adona, întrucât aici găsești o varietate de modele. Încearcă să cumperi o pereche de culoare neutră, cu toc jos, pentru a fi confortabilă și profesională în același timp.

Căutarea unui nou loc de muncă și participarea la diferite interviuri până găsești locul potrivit pentru tine poate fi foarte stresant, dar atât timp cât ești pregătită pentru acest capitol nou din viața ta și te simți bine în pielea ta și în hainele pe care le porți vei vedea că totul va fi bine. (S.E.O.)

Sursă foto: freepik.com


Intră acum și în grupul de