Caracteristicile, utilizarea și întreținerea drujbelor


Intră acum și în grupul de

Comerțul electronic este în creștere în țara noastră și în lume, încep să apară noi forme de vânzări online, iar companiile au început deja să se adapteze la aceste schimbări care cresc exponențial. De aceea, în acest articol vă vorbim despre caracteristicile, utilizarea și întreținerea drujbelor.

Una dintre uneltele care se evidențiază cel mai mult în ceea ce privește puterea și care ocupă primul loc în categoria uneltelor electrice de mare impact este faimosul motofierăstrău, sau mai cunoscut sub numele de drujbă. De obicei, utilizarea sa se limitează la tăierea copacilor sau a crengilor, dar poate fi folosită și pentru alte materiale greu de tăiat. Cei mai comuni utilizatori ai unei drujbe sunt tâmplarii, dulgherii, muncitorii și alții.

Din ce este făcută o drujbă și cum funcționează?

În principal, acestea pot funcționa pe bază de combustibil sau de electricitate, adică cele care au cablu și cele care nu au cablu. Cele mai frecvent utilizate sunt primele, care au, de asemenea, un motor în doi timpi.

Drujba este formată dintr-un set de dinți de ferăstrău fixați pe un lanț acționat de un motor care îl face să se rotească la viteză mare. Cele alimentate cu energie electrică sunt mai des folosite pentru lucrări de grădinărit sau de tăiere, deoarece sunt mai puțin puternice, în timp ce cele alimentate de un combustibil fosil sunt folosite pentru lucrări mai grele și necesită alte tipuri de îngrijire.

Cum alegi drujba potrivită pentru tine?

Principalul lucru este să luăm în considerare pentru ce vom avea nevoie de ea și, de aici, să luăm în considerare puterea de care vom avea nevoie.

Drujbele alimentate cu combustibil

Acestea sunt utilizate de obicei pentru tăierea profesională a tuturor tipurilor de lemn. Acestea sunt alese pentru lucrări care necesită multă putere și viteză.

Drujbele electrice

Acestea sunt ideale pentru tăierea copacilor mici și a tufelor de arbuști din grădini. Puterea lor depinde în principal de tensiunea bateriei, cu cât tensiunea este mai mare, cu atât sunt mai puternice. Acestea au avantajul de a fi mai puțin zgomotoase, ușor de întreținut și economice. De asemenea, acestea sunt mai sigure și mai ecologice, permițând utilizarea lor în interior.

Sfaturi de siguranță

În primul rând, este important să fiți precauți în utilizarea drujbei și să fiți informați încă de la început despre modul în care trebuie să o manipulați și despre riscuri.

Piese drujbă? – oferte

Citiți întotdeauna manualul de utilizare și siguranță care însoțește unealta pentru a afla care este cel mai potrivit mod de utilizare a acesteia.

Pregătiți locul în care veți lucra. De exemplu, dacă poate fi folosită în interior sau în exterior sau dacă trebuie să evitați suprafețele umede dacă aveți de gând să folosiți o drujbă cu fir.

Nu se recomandă niciodată să tăiați mai mult de o bucată de lemn deodată, iar în timpul tăierii este recomandabil să mențineți drujba la putere maximă.

Asigurați-vă că suprafața de lucru pe care veți lucra este stabilă și fermă.

Înainte de utilizare, verificați dacă dispozitivele de siguranță funcționează corect.

Importanța întreținerii

Întreținerea este, de asemenea, un aspect care trebuie luat în considerare. Fiecare producător are specificații privind utilizarea combustibilului care trebuie folosit și lubrifierea lanțurilor cu uleiuri speciale din când în când.

Piese drujbă – idei & oferte

Există unele motofierăstraie care sunt echipate cu un sistem de siguranță în lanț care reduce efectul de recul, acesta funcționează deoarece este echipat cu verigi de protecție concepute pentru a preveni acest lucru.

Un alt element de siguranță este garda frontală, care are funcția de frână și de protecție. Frâna de lanț este concepută pentru a reduce rănile cauzate de recul atunci când lanțul în mișcare se oprește.

Declanșatorul de siguranță previne accelerarea accidentală a motorului. În timp ce blocarea accelerației are rolul de a menține motorul accelerat în timpul funcționării.

Dacă drujba funcționează cu combustibil, deoarece este un motor în doi timpi, trebuie pregătit un amestec de combustibil și ulei.

Bara și lanțul sunt lubrifiate cu un alt tip de ulei, numit ulei pentru bara și lanțul ferăstrăului cu lanț. Prin urmare, trebuie să se acorde o atenție deosebită pentru a nu confunda uleiul din amestec cu uleiul de lubrifiere.


Intră acum și în grupul de