Cum să aduci luxul în casa ta? TOP 3 lucruri de care să ții cont


Intră acum și în grupul de

Luxul este o stare de spirit care evocă eleganță, calitatea și confortul și poate acoperi o multitudine de aspecte, de la design interior, haine și accesorii până la vacanțe și servicii. Definirea luxului poate suna simplă, dar întregul concept de lux s-a schimbat semnificativ în ultimii ani. Dacă luxul era doar o ca fiind o abundență de posesiuni materiale, accentul s-a mutat către concepte mai personale de libertate, spațiu și timp.

Atunci când vine vorba de designul interior, rafinamentul unor elemente de lux poate fi recunoscut imediat. Nu trebuie să ai o casă plină de mobilier scump ca să ai parte eleganță, ci contează mult mai mult felul în care integrezi elementele somptuoase. De altfel, în zilele noastre luxul reprezintă mai mult bun gust și rafinament decât opulență.

TOP 3 lucruri de care să ții cont pentru a aduce luxul în casa ta

1. Mobilier de calitate – Unul dintre cele mai importante aspecte în designul interior este, fără îndoială, calitatea materialului din care acestea sunt produse. Un element de mobilier calitativ, realizat dintr-un lemn masiv sau dintr-un bioplastic spune multe despre tine, ca proprietar, despre valorile tale. Asigură-te că urmezi acest principiu atunci când alegi mobilierul, preferând întotdeauna un element de bun gist în detrimentul a alte trei de calitate îndoielnică.

De exemplu, în sufragerie poți opta pentru un stil minimalist, cu două-trei piese centrale de designer. Una dintre cele mai inspirate alegeri pe care le poți face este să alegi din varietatea de canapele și fotolii de la Sensodays, piese extraordinare care vor aduce un aer rafinat în sufrageria ta.

2. Stil simplu și rafinat – De multe ori, luxul este asociat cu opulența, dar de fapt ar trebui să fie întotdeauna simplu pentru a avea efectul dorit. Tocmai de aceea, este nevoie de bun gust și atenție atunci când vrei să creezi un astfel de impact în casa ta. Altfel, vei provoca efectul opus și, înainte de a-ți da seama, îți vei da seama că stilul devine exagerat sau prea strident. Cu atât mai mult, într-o locuință în care folosești un design simplu, alegerile tale vor vorbi de la sine și vor da acea senzație de finețe.

3. Materiale pretențioase – Introdu în stilul ales de tine elemente din materiale prețioase și pretențioase care să dea acel vibe de exclusivitate și de piese de designer. De asemenea, acestea trebuie folosite cu măsură, astfel încât să completeze spațiul, nu să devină punct de atracție. De exemplu, poți folosi marmură, piele naturală, lemn masiv, cristale sau rame aurite pentru a da fiecărei camere un farmec aparte. Tot ce trebuie să faci este să echilibrezi designul astfel încât să fie integrat în stilul casei tale.

Gândește-te ce înseamnă pentru tine luxul și cum îl poți traduce în elemente pe care să le încorporezi în stilul casei tale. În acest fel, vei putea crea în locuința ta acea oază de bine și eleganță de care ai nevoie. (S.E.O.)

Sursa foto: Pexels.com


Intră acum și în grupul de