Jocuri de cărți de care nu ai mai auzit 


Intră acum și în grupul de

Te-ai săturat de jocurile de cărți clasice? Este timpul să găsești noi surse de adrenalină și bani!

Jocuri de cărți exotice 

În cazul în care te-ai cam săturat de obișnuitele jocuri de poker, blackjack sau baccarat, este timpul să descoperi câteva jocuri de cărți cu totul inedite. 

În acest articol vei putea găsi două jocuri de cărți cât se poate de inedite pe care, după ce le vei înțelege, le vei putea încerca la Ice Casino

Adhar Bahar

Adhar Bahar este un joc de origine indiană ce a apărut pentru prima data în Bengaluru, oraș din componența statului sudic Karnataka. Acesta mai este cunoscut sub numele de Mangatha sau Ullae Veliyae. Adhar Bahar, în comparație cu majoritatea cărților de joc, este un joc de pură șansă în care norocul îți este principalul aliat. 

În cadrul acestui joc există două pile de cărți, Andar(înăuntru) și Bahar(în exterior). Dealerup distribue cărțile într-un mod alternativ între cele două pile până când apare o carte ce se potrivește cu cea pusă inițail. Teancul în care apare această carte este socotit teancul câștigător. 

Jucători și cărți

Pentru a juca acest joc ai nevoie de numai un dealer și un teanc standart de cărți. Tot ce trebuie să facă jucătorul este să pună pariurile și să urmărească mersul jocului. Numărul de jucători este practic nelimitat și, tradițional, aceștia se aranjează într-un cerc în jurul jucătorului. 

Procedură:

  • Dealerul amestecă cărțile, împarte pachetul în jumătate și trage Joker, ultima carte din pachet. 
  • Jucătorul decide ce pariu să facă și pe cine să parieze. Jucătorul poate face 2 pariuri obișnuite și un pariu suplimentar pe joc. Jucătorul are o anumită perioadă de timp pentru a plasa un pariu. 
  • Distribuția de carduri începe cu Bahar. Cartea care se potrivește cu valoarea cărții Joker, indiferent de costum, câștigă.
  • Înainte ca dealerul să înceapă să distribuie cărți, el invită, de asemenea, jucătorii să facă un pariu suplimentar în cazul în care prima carte din ofertă se potrivește cu Joker. Acest pariu este de obicei cel cu cea mai mică șansă de câștig, deoarece șansa ca prima carte să fie un alt Joker este mică, și cu cel mai mare premiu ce poate fi câștigat de un jucător.
  • Dacă prima carte din ofertă nu se potrivește cu Joker, jocul continuă și dealerul oferă jucătorilor să facă un al doilea pariu dacă aceeași carte Joker va cădea asupra Andar sau Bahar. Jucătorii trebuie să decidă dacă vor plasa un al doilea pariu. Dealerul pune pe rând câte o carte.

Înainte de începerea jocului însă, mai există un set de reguli. În primul rând, jucătorii trebuie să aleagă suma minimă și maximă a pariului, pentru ca toți cei ce pariază să fie în situații cât se poate de egale. Până la urmă, Andar Bahar este un joc ce se bazează pe noroc chior, de aceea jucătorii nu prea au mari șanse de câștig, fiind doar o sursă de fericire și adrenalină. Deși exista metode de a număra și ghici cărțile, metode similare cu cele folosite la BlackJack, Andar Bahar este totuși un joc de noroc clasic.

Red Dog 

Red Dog poate fi asemănat cu poker-ul. Scopul acestui joc este, la fel ca la poker, să fii jucătorul cu cele mai multe jetoane la sfârșit. Asemănător cu pokerul, la începutul fiecărui joc, fiecărui jucător li se distribuie o cantitate egală de jetoane din care acesta mizează mai departe. Apoi, fiecare dintre jucători primește câte o carte pentru a afla cine va împărți cărțile mai departe. Cel cu cea mai mare carte împarte. 

Pentru a asigura transparența jocului, orice jucător poate lua cărțile pentru a le amesteca. Dealer-ul amestecă cărțile ultimul și, după ce jucătorul din dreapta taie, aceasta împarte câte cinci cărți fiecărui jucător. În cazul în care numărul de jucători e mai mare, pot fi împărțite câte 4 cărți. 

Apoi, jucătorii calculează cărțile și șansele de câștig. După asta se încep mizele. Fiecare jucător poate miza orice cantitate de jetoane, iar, după ce jucătorul a plasat pariul, dealer-ul întoarce cartea de sus din restul pachetului. În cazul în care jucătorul are o carte mai mare, acesta ia miza. 

Dacă nu are o carte mai mare, jucătorul arata toate celelalte cărți și suma pariului este adăugată la pot. Apoi, procedura descrisă mai sus este repetată de toți ceilalți jucători. 

În cazul în care un jucător a pariat pe o sumă ce este egală cu suma potului și a câștigat, potul respectiv rămânând gol, fiecare dintre jucători este obligat să pună câte un nou număr de jetoane pentru a restabili potul. 

Jocurile de cărți, deși fac parte din culturi și regiuni diferite, au similitudinile lor. Există însă jocuri ce pot diversifica viața ta, de aceea te sfătuim să încerci și alte jocuri în afara celor clasice ca poker sau baccarat. Pentru asta, în acest articol ai găsit două dintre cele mai populare jocuri de cărți exotice ce nu necesită ore întregi pentru a învăța regulile. 


Intră acum și în grupul de