De ce transferul lui Romelu Lukau la Chelsea a fost un eșec și ce se poate învăța din asta


Intră acum și în grupul de

Atunci când Romelu Lukaku a fost anunțat drept noua achiziție a celor de la Chelsea toată lumea fotbalului a considerat că asta va fi piesa lipsa care o va transforma pe Chelsea din echipă foarte bună la una dintre cele mai puternice formații din lume. Anul precedent, Chelsea câștigase UEFA Champions League, chiar în primul sezon cu germanul Thomas Tuchel pe bancă, însă titlul în Premier League fusese departe. Și chiar și cu triumful european în palmares, echipa de pe Stamford Bridge părea să fie departe de a fi capabilă să se lupte cu adevărat la titlu.

Asta până la venirea lui Lukaku. Belgianul venea după un sezon de vis cu Inter Milano, cu care cucerise titlul în Italia. Lukaku a spus mereu că a ținut cu Chelsea în copilărie și că este visul lui să revină pe Stamford Bridge. Totul era perfect. Un transfer scump, situat la 95 de milioane de euro, dar care merita tot efortul, cu siguranță. Numai că sezonul care a urmat a dărâmat toate aceste narative. Dacă ești un împătimit al pariurilor, accesează aici pariurile live, însă cu siguranță că sezonul trecut nu ai pus prea mult pe Lukaku, pentru că nici nu prea a jucat atât de mult. Din cauza cui însă? Cine este vinovat pentru acest eșec?

Răspunsul este complicat

Felul în care a fost folosit Lukaku a fost greșit

Probabil că cea mai mare problemă cu transferul lui Romelu Lukaku a fost felul în care belgianul a fost utilizat pe teren de Thomas Tuchel. Germanul a preferat să îl utilizeze în rolul de atacant central, de om mare care să țină fundașii în spate și eventual să lovească cu capul la centrări. Sigur că Lukaku are aceste calități, însă nu așa vei scoate maximul din el. Contrar stereotipurilor despre jucătorii cu gabarit mare, Lukaku este foarte rapid și preferă să alerge în spatele liniei de fundași și să primească mingea la picior. Este capabil de o plasare excelentă în teren și să facă curse rapide pe flancuri. Cel mai bine funcționează într-un rol de atacand secund, alături de un alt vârf cu care să colaboreze constant. Ideal aici ar fi fost un duo Timo Werner-Romelu Lukaku, care i-ar fi ajutat pe ambii fotbaliști să devină mai buni, însă Tuchel a ales să nu îl folosească astfel pe belgian. 


Atitudinea lui Lukaku

Este greu de înțeles ce s-a întâmplat, concret, între Lukaku și Tuchel. Asta pentru că la început, belgianul părea să fie cel mai fericit fotbalist din lume pentru că s-a întors pe Stamford Bridge, însă relația cu clubul s-a deteriorat rapid. Totul a culminat cu interviul acordat Sky Italia în care Lukaku spunea că îi este dor de Inter și de fani, lăsând practic să se înțeleagă că vrea să plece de la Chelsea, după doar câteva luni după ce a ajuns acolo. Foarte greu să mai revii de aici. 

Iată, așadar, care au fost motivele pentru care transferul lui Lukaku la Chelsea a fost un eșec.(S.E.O.)

sursă foto: unsplash.com


Intră acum și în grupul de