Cum să folosiți o cameră de acțiune: sfaturi esențiale pentru începători


Intră acum și în grupul de

Iată câteva dintre cele mai utile și de bază sfaturi pentru noul GoPro Hero 10 pe care le puteți ține minte și utiliza atunci când înregistrați cu această minunată cameră de acțiune!

Noul GoPro Hero10 este în prezent cea mai recentă, cea mai puternică și cea mai bogată cameră de acțiune. Chiar și atunci când este cazul, acest GoPro are o mulțime de opțiuni, care pot fi destul de copleșitoare pentru majoritatea începătorilor. Aceste sfaturi GoPro Hero 10 ar trebui să vă poată ajuta să învățați modul corect pentru fiecare dintre ele de care aveți nevoie.

Setări și rezoluții video

Când vine vorba de rezoluție, există patru opțiuni de raport 16:9, precum și alte trei opțiuni de raport 4:3. Aceste opțiuni de raport 16:9 se potrivesc în mod specific ca fiind widescreen.

Acestea se pot potrivi perfect cu aproape toate televizoarele HD și 4K mai moderne. Opțiunile 4:3 se potrivesc, de asemenea, foarte mult cu Instagram, dar când vine vorba de alte lucruri, 16:9 creează o imagine mai captivantă.

Este recomandabil să filmați în 5,3K dacă sperați ca rezultatul final să fie atât un videoclip, cât și o fotografie. De asemenea, puteți folosi opțiunea slow-motion, care este perfectă pentru a surprinde acțiunea. Slow-motion este, de asemenea, excelent atunci când focalizați și filmați ceva sau pe altcineva în comparație cu punctul de vedere la persoana I (POV).

Setări și rezoluții foto

GoPro Hero 10 este capabil să realizeze fotografii mai mari de 23MP și imagini mai bogate. Aceasta este mai bună decât toate celelalte GoPro anterioare. Cam asta este cam tot ce ar trebui să știți despre setările și rezoluțiile foto ale camerei de acțiune. Atunci când navigați prin Opțiuni foto și editați opțiunile, ar trebui să puteți vedea 4 opțiuni. SuperPhoto, HDR, Standard, precum și RAW.

SuperPhoto este de obicei cea mai bună opțiune, în timp ce HDR este cel mai bine utilizat atunci când fotografiați direct în ceva luminos. Opțiunea RAW, pe de altă parte, este de obicei pentru mai mulți profesioniști, deoarece imaginile nu vor avea la fel de multă strălucire sau contrast, fiind în același timp îngropate în fișiere.

Utilizarea capturilor de cadre

Atunci când nu reușiți să vă decideți dacă este mai bine să faceți o fotografie sau să filmați un moment, cu o rezoluție de 5,3K în modul video, puteți pur și simplu să începeți să filmați. De asemenea, ați putea să scoateți capturi de cadre la o rezoluție imensă de 19,6MP pentru GoPro Hero 10, care este departe de cei 14,7MP de pe HERO9 și alte smartphone-uri. Acum, niciun moment nu va fi ratat atunci când filmați un videoclip pentru a obține o fotografie.

Accesorii utile

Când vine vorba de monturile folosite pentru GoPro, există o varietate destul de mare. Cele două categorii generale ar fi o montură de mână, precum și monturile care sunt folosite separat. În mod firesc, atunci când vorbim despre monturile de mână, un handgrip ar fi unul dintre primele care vă vin în minte. Aceasta are un mâner pe care îl puteți apuca mai degrabă decât să țineți GoPro-ul în sine. De asemenea, puteți atașa o GoPro la cască, braț, picior sau piept pentru a înregistra o activitate, ceea ce se numește monturi pentru cască și hamuri pentru corp.

Între timp, monturile Octapod sunt concepute ca suporturi versatile pentru camere, astfel încât să puteți poziționa camera aproape oriunde. Aceste monturi Octapod pot fi o alternativă excelentă pentru trepied, deoarece are un disc semi-rigid din material foarte rezistent cu o plăcuță antiderapantă dedesubt, în plus față de un șurub pentru trepied chiar în partea de sus.

Sfaturi rapide pentru camera GoPro Hero 10

  • Încărcați complet bateria înainte de a ieși să înregistrați. Este deja cunoscut faptul că maximizarea calității și a funcțiilor GoPro consumă bateria mai repede decât media, așa că puteți aduce și o baterie suplimentară dacă vă pregătiți pentru o înregistrare lungă.
  • Asigurați-vă că acel cap de șurub pentru suportul GoPro se află pe partea opusă a bateriei pentru a preveni blocarea acesteia la schimbarea/eliminarea bateriei.
  • De asemenea, puteți apăsa butonul „Mode” de pe partea laterală a GoPro pentru a roti prin diferitele moduri de fotografiere prin fotografie, video și timelapse.
  • Dacă GoPro-ul dvs. se blochează, puteți încerca să țineți apăsat butonul de alimentare timp de 10-20 de secunde pentru a face o resetare completă.
  • Descărcați și explorați caracteristicile aplicației GoPro Quik App.
  • Puteți detașa cu ușurință capacul obiectivului GoPro răsucindu-l în sens invers acelor de ceasornic pentru a-l curăța. Nu uitați să îl puneți înapoi pe camera GoPro pentru a proteja obiectivul.(W.M.)

Intră acum și în grupul de