Noul computer pliabil ThinkPad X1 Fold de 16 inci are multiple moduri de utilizare


Intră acum și în grupul de

Lenovo a prezentat la târgul IFA de la Berlin următoarea generație a computerului său pliabil ThinkPad X1 Fold de 16 inci, dar și dispozitivele purtabile Glasses T1 și ultimele noutăți despre tabletele Tap P11.

Tehnologia companiei a adus la IFA ochelarii Lenovo Glasses T1, care aduce performanța smartphone-urilor și a laptopurilor pe un ecran privat virtual pentru consumatori. Acest dispozitiv portabil se bazează pe procesarea de la un computer extern la care se conectează prin intermediul unui cablu USB-C sau Lightning.

Dispozitivul portabil este compatibil cu toate sistemele de operare majore (Windows, MacOS, Android și iOS) și se poartă ca o pereche de ochelari normală, proiectând un ecran în fața ochilor utilizatorului. Rama găzduiește lentile microOLED care reproduc culori vii și un contrast ridicat (10.000:1) și difuzoare pe părțile laterale.

Lenovo Glasses T1 sunt reglabili, atât la nas cât și la tâmple și au fost folosiți chiar și cu ochelari de vedere cu o ramă suplimentară. Și sunt adaptați atât pentru jocuri, cât și pentru munca hibridă.

Compania nu a comunicat prețurile pentru acest dispozitiv, dar a anunțat că acesta va fi vândut mai întâi în China, în cursul acestui an, și va fi disponibil pe anumite piețe în 2023.

Lenovo Thinkpad X1 pliabil

De asemenea, Lenovo a prezentat noua generație a computerului său pliabil: noul Lenovo Think Pad X1 Fold, un ecran OLED care atinge o dimensiune de 16,3 inci atunci când este complet extins și 12 inci atunci când este pliat, permițând diferite moduri de utilizare.

Compania a subliniat că prin acest nou Lenovo ThinkPad X1 Fold încearcă să ofere performanțele unui PC cu ecran mare, păstrând în același timp portabilitatea modelului original, lansat în 2020 și cu un ecran de 13,3 inci. Acesta va fi disponibil din noiembrie în SUA, cu Windows 11, la un preț de pornire de 2.999 de dolari.

Acest dispozitiv este combinat cu o tastatură magnetică, ceea ce îi permite, pe de o parte, să fie complet desfășurat și să acționeze ca un computer de birou cu un ecran de 16 inci, dar, pe de altă parte, dacă balamaua este pliată, poate fi utilizat într-un mod diferit, ca un laptop cu un ecran de dimensiuni mai mici.

Cu ajutorul unui suport, acest ecran poate fi utilizat pe verticală, cu un pliu mai puțin pronunțat, cu tastatura la capătul ecranului. Dar este de asemenea posibil să îl folosiți fără tastatură, ca pe o tabletă mare, sau să folosiți balamaua ca pe o carte.

Lenovo ThinkPad X1 Fold oferă o rezoluție de 2.024 x 2.560 pixeli cu o luminozitate de 600 de nits cu HDR (sau 400 de nits cu SDR), suportă gama completă DCI-P3 la 100% și are, de asemenea, suport pentru tehnologia Dolby Vision.

Este dotat cu platforma Intel vPro, cu procesoare Intel Core i7 din a 12-a generație, grafică Intel Iris Xe, până la 1 TB de stocare internă și opțiuni de memorie RAM de până la 32 GB LPDDR5. Iar la capitolul audio, integrează trei difuzoare Dolby Atmos.

Compania a evidențiat acest dispozitiv ca fiind un produs sustenabil, nu numai pentru că carcasa exterioară este realizată din plastic recuperat, ci și pentru că poate fi reparat. În plus, ambalajul este realizat din bambus și elimină plasticul și hârtia.

Noi dispozitive Lenovo Legion, Thinkpad, Ideapad și Chromebook

Lenovo a prezentat și cea de-a doua generație a seriei de tablete Tab P11, care constă în două modele: standard și Tap P11 Pro, ambele cu suport pentru stylus-ul Lenovo Precision Pen.

Lenovo Tap P11 Pro este modelul superior. Acesta rulează Android 12 cu un procesor MediaTek Kompanio 1300T, 8GB de RAM și o baterie care oferă o autonomie de până la 14 ore.

Ecranul de 11,2 inchi utilizează un panou tactil OLED cu suport pentru tehnologiile Dolby Vision HDR și HDR10+, cu suport pentru gama completă de culori DCI-P3 la 100% și o luminozitate maximă de 600 nits. Acesta oferă rate de reîmprospătare tactilă de 120 Hz și 360 Hz și include difuzoare JBL cu Dolby Atmos.

Lenovo Tap P11 rulează sistemul Android 12L, special pentru ecrane mai mari, și folosește un panou LCD de 11,5 inci cu o rată de reîmprospătare de 120 Hz și patru difuzoare cu Dolby Atmos. Tableta este echipată cu un procesor MediaTek G99, până la 6 GB de RAM și conectivitate WiFi 6E.

Noutățile despre Chromebook se concentrează pe convertibilul IdeaPad 5i Chromebook de 16 inci, care oferă o rezoluție de 2,5K și o rată de reîmprospătare de 120Hz. Bateria oferă o autonomie de până la 12 ore și include o cameră FHD pentru apeluri video care include două difuzoare frontale Waves MaxxAudio.

Chromebook-ul IdeaPad 5i este dotat cu procesoare Intel Core i3 din a 12-a generație, WiFi 6E, până la 8GB de RAM și o capacitate internă de până la 512GB.

Lenovo Legion Y32p-30

Pentru munca hibridă, compania a prezentat și monitorul „de gaming” Lenovo Legion Y32p-30, cu o diagonală de 31,5 inci, rezoluție UHD, rată de reîmprospătare de 144 Hz și timp de răspuns de 0,2 ms. Cu un preț de 999 de euro, se preconizează că va ajunge pe piață din ianuarie 2023.

Alături de acest display Lenovo Legion, compania a actualizat și familia de monitoare ThinkVision, care va ajunge treptat pe piață începând cu luna decembrie, cu un preț începând de la 249 de euro, și a prezentat desktop-ul ThinkCentre M60q Chromebox Enterprise, un computer compact care rulează ChromeOS și procesoare Intel Core i5 din a 12-a generație. Acesta are suport multi-display pentru până la patru monitoare și conectivitate WiFi 6E.(W,M.)


Intră acum și în grupul de