Alianța Franceză Suceava anunță concert de muzică pop Sophie de Quay în Auditoriumul „Joseph Schmidt” al USV


Intră acum și în grupul de

Joi, 6 octombrie 2022, începând cu ora 19.00, în Auditoriumul „Joseph Schmidt” al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, va avea loc un concert susținut de artiştii elveţieni Sophie Loretan şi Simon Jaccard, membrii grupului Sophie de Quay, anunță Alianța Franceză Suceava.

Sophie de Quay reprezintă o voce unică, un spirit liber, un povestitor care vorbeşte despre iubire, despre frumuseţea lumii, dar şi despre nebunia ei. Sophie este ea însăşi o fire rebelă şi o călătoare: născută în Elveţia, a crescut în Singapore şi New York şi a studiat la Geneva, Paris şi Shanghai. Este pasionată de oameni şi de modul lor de viaţă. A explorat deja 42 de ţări, dintre care 13 prin intermediul muzicii sale, un mijloc de comunicare pe care îl foloseşte pentru a construi punţi între culturi şi generaţii.

Sophie crede în întâlnirile care îţi schimbă viaţa, precum cea pe care a avut-o cu Simon Jaccard, multi-instrumentist şi producător muzical de renume internaţional, în anul 2016. Simon îi propune proaspetei absolvente de Ecole Hotelière să creeze proiectul muzical Sophie de Quay şi să devină muza şi ambasadoarea lui. Succesul acestui proiect s-a materializat în 250 de concerte, 2 albume – „Drop the Mask” şi „Y”, dar şi numeroase single-uri şi proiecte muzicale precum cel realizat cu tânăra pictoriţă afgană Sahar Rezai.

Evenimentul face parte dintr-un turneu Sophie de Quay în România (Iași, Suceava, București), organizat cu sprijinul Ambasadei Elveţiei în România. Coorganizatori ai evenimentului la Suceava sunt Alianța Franceză din Suceava, Casa de Cultură a Studenților Suceava, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Centrul de Reuşită Universitară, Agenţia Universitară a Francofoniei. Intrarea la concert este gratuită, în limita locurilor disponibile.

La Suceava, Concertul Sophie de Quay marchează începutul activităţilor din cadrul „La Rentrée francophone à Suceava”, manifestare consacrată începutului de an şcolar francofon şi destinată profesorilor şi viitorilor profesori de limba franceză, dar şi tuturor francofonilor şi francofililor din judeţul şi oraşul Suceava. Această manifestare ajunsă la cea de-a doua ediţie va cuprinde, pe lângă concertul de muzică pop Sophie de Quay, un spectacol de marionete realizat de renumita companie belgiană Jordi Vidal şi două ateliere de formare în domeniul benzii desenate şi al comunicării non-violente.

Alianța Franceză din Suceava mulţumeşte Ambasadei Elveţiei la Bucureşti pentru iniţiativa de a aduce şi la Suceava acest eveniment muzical, care marchează astfel începutul unei fructuoase colaborări între cele două instituţii francofone.


Intră acum și în grupul de