O nouă șansă pentru Graham Potter! De ce mizează managerul lui Chelsea pe UEFA Champions League


Intră acum și în grupul de

Sunt vremuri tulburi la Chelsea, după ce Roman Abramovich a fost forțat să vândă clubul ca urmare a sancțiunilor impuse în urma invaziei ruse din Ucraina. Un consorțiu americano-elvețian a preluat clubul, iar Todd Boehly a deveni figura reprezentativă a noii conduceri de pe Stamford Bridge. Pentru a-și face simțită prezența încă de la venirea sa la Londra, Boehly a înlocuit tot staff-ul administrativ al clubului.

La scurt timp după startul sezonului, managerul Thomas Tuchel s-a văzut și el demis de la Chelsea, iar în locul său a fost numit Graham Potter. După un start foarte bun pe banca londonezilor, fostul manager al lui Brighton a ajuns să aibă rezultate dezamăgitoare, înainte de pauza pricinuită de Campionatul Mondial din Qatar. Cu toate acestea, Potter a calificat echipa în primăvara UEFA Champions League.

Liga Campionilor, miza supremă pentru Chelsea în acest sezon

Pentru noua conducere a lui Chelsea, este imperios necesar să continue performanțele bune cu care fanii de pe Stamford Bridge au fost obișnuiți. Scopul noilor patroni este acela de a face profituri cât mai mari, dar doar prin construirea unui club puternic, care să domine fotbalul intern și să fie mereu la luptă pentru succese pe plan european. Din acest punct de vedere, prezența în Champions League este esențială.

Din păcate pentru Graham Potter, rezultatele slabe din ultima perioadă o țin pe Chelsea departe de primele patru poziții din Premier League, cele care asigură prezența în viitoarea ediție a grupelor Ligii Campionilor. Tocmai de aceea, cucerirea trofeului european la finalul acestui sezon poate fi o cale mai rapidă de acces în viitoarea ediție a competiției. Primul pas, în vederea unei astfel de reușite, trebuie să fie reprezentat de eliminarea Borussiei Dortmund în sferturile competiției.

Turul dublei dintre Chelsea și echipa din Germania se va disputa la Dortmund. Duelul se anunță a fi unul echilibrat, lucru sugerat și de cotele la pariuri pe Champions League la Sportingbet. Victoria lui Chelsea, dar și succesul celor de la Borussia Dortmund au o cotă egală, de 2,60. Remiza este cotată cu 3,50. Pentru Graham Potter, duelul este unul foarte important, deoarece încrederea fanilor care încă îl regretă pe Thomas Tuchel este una deloc generoasă cu englezul.

Chelsea mizează pe revenirea formei lui Mason Mount, Raheem Sterling, Pierre-Emerick Aubameyang, dar și pe întoarcerea accidentaților Reece James, Ben Chilwell sau Wesley Fofana. De cealaltă parte, principala armă a Borussiei Dortmund este chiar englezul Jude Bellingham. Tânărul adus de la Birmingham City a fost unul dintre cel mai buni oameni ai Angliei la Mondialul din Qatar și promite să continue evoluțiile bune și la nivel de club. Culmea, printre formațiile de top interesate de transferul lui Bellingham se numără chiar Chelsea!

Pe lângă Bellingham, Dortmund are în lot și alți jucători valoroși, precum Giovanni Reyna, Julian Brandt sau Throgan Hazard. Duelul tur dintre nemți și Chelsea se va disputa în data de 15 februarie 2022, de la ora 22:00. Alege-ți favorita și pariază responsabil pe succesul acesteia sau chiar pe o remiză, profitând de cotele excelente propuse de către bookmakeri! Nu uita că acestea se pot modifica până la startul partidei!

Sursa foto: Unsplash.com


Intră acum și în grupul de