3 motive pentru care ai nevoie de o drujbă dacă stai la casă


Intră acum și în grupul de

Când în sfârșit ai casa mult visată ești fericit că poți să o amenajezi exact așa cum îți place! Asta înseamnă obiecte de mobilier și decorațiuni atent alese, care animă fiecare colțișor al casei tale. Sigur că din felul în care îți amenajezi locuința este vizibil și stilul tău personal, fie el unul minimalist sau eclectic, și îți dorești să îți lași amprenta în spațiul în care locuiești. O modalitate excelentă de a-ți exprima stilul este prin diverse proiecte personale pe care le poți face prin casă sau în curte, pentru care ai nevoie de câteva unelte care să-ți vină în ajutor.

O astfel de unealtă, pe care multe persoane o trec adesea cu vederea, este drujba Husqvarna. Drujba, cunoscută și ca motostivuitor sau motoferăstrău, este o invenție care a schimbat radical felul în care tăiem lemnul. A înlocuit munca care, odinioară, era făcută cu toporul, eficientizând și ușurând munca oamenilor. Drujba Husqvarna este printre cele mai utile și versatile unelte pe care le poți avea acasă. Iată principalele trei motive pentru care ți-ar prinde bine:

  1. Economisești mult timp

Viteza cu care funcționează drujba te poate salva de foarte mult timp irosit și foarte multă muncă fizică grea. Unele lucrări și tipuri de tăieturi în lemn pot fi efectuate în câteva minute cu drujba Husqvarna care, efectuată cu un topor, ar dura zeci de minute. Pe lângă timpul salvat, ești și mult mai puțin obosit după folosirea drujbei în defavoarea toporului. Astfel, ai și mai mult timp să te dedici lucrurilor care îți plac!

  • Versatilitate

Cea mai importantă trăsătură a unei drujbe este versatilitatea acesteia. Sunt utile pentru foarte multe treburi în casă și în grădină, de la tăierea copacilor, a tufelor și a crengilor, până la proiecte ample în lemn.

Poți folosi drujba Husqvarna pentru îngrijirea ramurilor și arbuștilor din curte, lucru care conferă un plus de eleganță casei tale. Astfel, nu va trebui nici să chemi pe cineva să te ajute când trebuie să te ocupi de asta, și o poți face exact pe gustul tău! În plus, drujba e mai eficientă decât cleștii, foarfecii sau alte unelte mici.

Drujba poate fi folosită și pentru tăierea copacilor, dacă ai nevoie de lemn pentru încălzire, sau dacă trebuie să tai un copac de pe proprietatea ta din motive de siguranță. E deosebit de utilă pentru tăierea buștenilor mari și dacă ai un șemineu, centrală sau sobă care ard pe lemn. Drujba poate fi folosită și în proiecte complexe de prelucrare a lemnului: de la remodelarea bucătăriei, la crearea de obiecte unice de mobilier sau artă. 

  • Ușurința folosirii

În ciuda aspectului impunător și a detaliilor tehnice, drujba Husqvarna este extrem de ușor de pornit, folosit și manevrat. Simplitatea acestei unelte este un beneficiu esențial. Au doar unul sau două butoane, o sfoară pentru pornire și are o greutate ușor de ținut în mână (5-7 kg),  iar alimentarea se face cu benzină sau prin curent electric. Este important să te obișnuiești cu dimensiunea sa și să găsești o modalitate confortabilă de a o manevra. Odată ce o stăpânești, drujba Husqvarna va fi un companion de nădejde pentru proiectele tale creative, de oricâte ori ai nevoie să repari ceva, sau să o împrumuți unui prieten!

După cum vezi, drujba este o unealtă versatilă, eficientă și de încredere, care te poate ține mai bine de zece ani dacă ai grijă de ea cum trebuie. Este ușor de îngrijit, iar schimbarea combustibilului e facilă. În cazul unei drujbe electrice alimentarea ei înseamnă doar să o bagi în priză.

Acestea sunt motivele pentru care o drujbă îți face viața mai ușoară și-ți va permite să-ți desfășori activitățile practice și artistice după bunul plac, în casă sau în curte. Fii atent să folosești mereu echipament de protecție, cum ar fi o cască, ochelari, protecții pentru urechi, mănuși, pantaloni și jachetă speciale, și bocanci cu vârf de oțel. Siguranța ta și a celor din jur e esențială când folosești o drujbă și asigură o experiență mult mai relaxantă. (W.M.)


Intră acum și în grupul de