De ce ai nevoie de o asigurare privată de sănătate în vacanța de vară. Cele mai frecvente boli care îți pot da concediul peste cap


Intră acum și în grupul de

Se apropie din nou sezonul cald, care, pentru majoritatea oamenilor, este sinonim cu vacanțe lungi și zile toride ”stinse” în apa călduță a mării, drumeții în aer liber, călătorii departe de casă, în locuri aglomerate, unde există un risc crescut de contaminare cu virusuri și bacterii, care ne pot da planurile peste cap.

Vara ne place să mergem la mare, să stăm ore întregi la plajă, să înotăm sau să facem scufundări toată ziua. Este o perioadă în care petrecem mult timp în natură, suntem mai neglijenți cu igiena, nu suntem foarte atenți ce și de unde mâncăm și avem tendința să nu mai fim atât de stricți ca în restul anului. 

Și este bine să ne relaxăm și să nu mai respectăm cu sfințenie reguli, însă reversul medaliei poate fi o îmbolnăvire, care să anuleze relaxarea și să ne dea peste cap tot concediul. Iar dacă în familie există și copii mici, riscul este cu atât mai mare ca aceștia să se îmbolnăvească în vacanța de vară. 

Unele afecțiuni pot fi ușoare și se rezolvă acasă, cu remedii simple, dar altele pot deveni grave și necesită o vizită la doctor sau chiar internare și tratament de lungă durată.

Bolile infecțiose care apar cel mai frecvent în timpul verii pot fi considerate banale, dar acest lucru nu le face mai puțin periculoase. Indiferent cât de ușoară sau gravă este forma de boală, este bine să beneficiem de asistență medicală și tratament corespunzător.

Între cele mai frecvente boli care ne pot da vacanța peste cap se numără infecțiile cu rotavirus, gastroenterocolita, boala mâinilor murdare, borelioză (mușcătura de căpușe), conjunctivita de bazin, dermatita sau chiar insolația cronică. Toxiinfecțiile alimentare, mai ales la copii, pot fi un real pericol, care necesită îngrijire medicală obligatorie. Și, mai grav, vara sunt mai frecvente și infectările cu virusuri hepatice, care pot pune viața pacientului în pericol.

Așadar, perioada de relaxare, la care visăm tot timpul anului, poate fi distrusă de o problemă de sănătate care să ne facă reale probleme. O asigurare privata de sanatate însă ne poate ajuta să trecem mai ușor peste un astfel de moment, din punct de vedere financiar, și ne asigură asistență și îngrijire medicală de top la clinici private performante, fără costuri suplimentare.

Leader Team Broker, principalul jucător de pe piața locală și europeană a asigurărilor de nișă, te poate ajuta cu pachete personalizate, special create în funcție de bugetul disponibil și nevoile pe care le ai. Compania are contracte cu peste 800 de clinici din România și peste 5.000 de clinici în lume, astfel încât poate oferi cele mai bune oferte raport calitate-preț. În acest fel, întreaga familie poate beneficia de cel mai bun tratament posibil, fără a avea grija cheltuielilor.

Un pachet de asigurare de sănătate privată poate include servicii medicale în ambulatoriu (consultații, analize de sânge, analize preventive, investigații medicale, RMN, CT, spitalizare de o zi etc.), servicii medicale de spitalizare (cazare, intervenții chirurgicale, investigații, imagistică, analize toate pe perioada spitalizării), servicii medicale și tratament în caz de boli grave (cancer, boli de inima etc.), precum și servicii de recuperare medicală sau ședințe la psiholog.

Asigurarea privată de sănătate este soluția cea mai bună care acoperă cheltuielile necesare pentru diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor medicale și oferă posibilitatea de a alege nivelul de îngrijire pe care îl primești, acoperind o parte sau toata suma necesara serviciilor medicale. Așadar, polița privată este soluția la problemele tale de sănătate, pentru ca tu să te poți bucura în continuare de vacanță.


Intră acum și în grupul de