Vacanțe din ce în ce mai scumpe? Iată 3 metode de a călători fără compromisuri


Intră acum și în grupul de

În ultimii 2 ani, costul călătoriilor a crescut destul de mult. De la biletele de avion la cazare, totul este mai scump, astfel că atunci când plănuiești o vacanță, probabil te gândești de două ori unde ai putea merge și la ce ai putea face economie, astfel încât să îți rămână niște bani și pentru mici răsfățuri la destinație.

Există mai multe variante de a călători ieftin, una dintre cele mai cunoscute fiind planificarea timpurie a vacanței. Însă mai sunt câteva metode cu ajutorul cărora să economisești, iar mai jos vei descoperi 3 dintre ele.

Metode simple de a călători fără a cheltui cu mult mai mult decât până acum

1.    Apelează la site-urile de călătorii

Internetul îți poate fi cel mai bun prieten nu doar când vine vorba despre socializare, ci și atunci când vrei să călătorești. Site-urile de vacanță sunt printre cele mai bune metode a călători mai ieftin, pe ele fiind disponibile:

  • informații despre cazări pentru toate bugetele;
  • ponturi despre unde se poate mânca ieftin și bine;
  • sfaturi despre cele mai eficiente mijloace de transport la destinație;
  • cele mai bune perioade din an în care să mergi în destinația aleasă. La ce te mai poate ajuta un site de travel, el te poate ajuta să descoperi locuri și experiențe noi odată ajuns în țara aleasă.

2.    Aplicațiile de călătorii – o metodă eficientă de planificare a vacanței

De fiecare dată când începi să faci calculul pentru bugetul de călătorie, probabil că îți notezi sau salvezi o mulțime de pagini ale site-urilor care ți se par folositoare, ceea ce poate crea confuzii. Dar dacă ai utiliza o aplicație în care să centralizezi tot ce îți trebuie? De cele mai multe ori acestea sunt gratuite, astfel că nu ai nimic de pierdut dacă le încerci.

Una dintre aceste aplicații este Framey App, cu ajutorul căreia îți poți planifica vacanțele de la A la Z, ba chiar descoperi locuri noi din care vei pleca cu amintiri de neuitat.

3.    Travel light sau renunță la bagajul de cală

Biletele de avion au devenit unul dintre cele mai mari costuri aferente călătoriilor în străinătate, mai ales atunci când vrei să ai și un bagaj de cală. O metodă simplă și eficientă de a reduce prețul întregii vacanțe este să iei doar o geantă de mână, astfel restul banilor pot fi cheltuiți la destinație sau pe o cazare cu o vedere frumoasă.

Atunci când îți plănuiești vacanțele nu trebuie să faci compromisuri în ceea ce privește calitatea călătoriei. În schimb, poți reduce din costurile legate de aspectele mai puțin importante, cum ar fi un bagaj prea mare sau evitarea plecării în cele mai aglomerate perioade. De asemenea, sfaturile celor au fost acolo și pe care le poți găsi pe diverse site-uri de profil sau chiar aplicațiile care te ajută să îți planifici cât mai eficient concediul sunt adevărate ajutoare când vrei să te bucuri de locurile preferate fără griji.

Sursa foto: Framey.io


Intră acum și în grupul de