Ghetele de fotbal – un moft sau o necesitate?


Intră acum și în grupul de

Persoanele care practică sport au nevoie de un echipament de bază, în funcție de sportul ales. În general, un echipament bun aduce avantaje utilizatorului. De exemplu, adidașii de alergare preiau mult din tensiunea provocată de acțiunea în sine și ameliorează impactul cu solul. Un alergător are mare nevoie de aceste caracteristici, pentru că îi afectează în mod direct genunchii.

Același lucru se aplică și la ghetele de fotbal. Aspecte precum talpa, crampoanele sau susținerea pentru gleznă sunt necesare pentru un jucător. Accidentările sunt frecvente, iar o pereche calitativă de adidași reprezintă un avantaj uriaș. În continuare vei citi despre caracteristicile pentru care ghetele de fotbal sunt importante și câteva exemple de perechi populare.

Aspecte generale

Principalul aspect la care trebuie să fii atent atunci când îți cumperi ghete de fotbal este talpa. Aceasta trebuie aleasă în conformitate cu nivelul la care joci și terenul:

a. Talpa TF(artificial turf)

Acest tip de talpă are crampoane scurte și multe. Sunt destinate pentru terenurile sintetice cu iarbă mai deasă sau cele cu covor sintetic. Talpa este din cauciuc și reduce presiunea exercitată pe încheieturi, așadar sunt potrivite pentru persoanele mai în vârstă sau care au probleme la gleznă.

b. Talpa FG(firm ground) sau SG(soft ground)

După cum sugerează și numele, acest tip este pentru jocul pe teren cu iarbă naturală. Talpa pentru terenul de iarbă naturală are crampoanele mai lungi și fixe. În general, sunt realizate dintr-un amestec de cauciuc și PU/TPU. Forma crampoanelor diferă în funcție de model, însă sunt create pentru a oferi tracțiune și stabilitate pe gazon. Modele FG sunt simple și potrivite pentru majoritatea condițiilor meteorologice. Totuși, cele SG sunt dedicate terenului accidentat, din cauza unor condiții nefavorabile, cum ar fi ploaia sau ninsoarea. Modelele sunt foarte similare, singura diferență fiind crampoanele. Crampoanele pentru SG sunt mai lungi, iar în unele cazul există un vârf metalic sau cu filet. Aceste două opțiuni sunt pentru o stabilitate sporită.

Următoarele aspecte importante sunt detaliile sau tehnologiile fiecărui model în parte. Acestea trebuie să fie alese în funcție de nevoile tale. De exemplu, poți alege între modele cu șiret sau modele fixe, în care doar trebuie să introduci piciorul. În general, dacă metoda de legare a șiretului nu este corespunzătoare, poate bloca circulația sângelui sau provoca incomoditate în timpul jocului. Din această cauză, multe persoane aleg varianta fără șireturi. Trebuie să fii atent și la greutatea perechii. Într-un meci mai lung, o pereche mai grea își va face simțită prezența. De asemenea, multe modele au o suprafață zimțată, pentru a facilita preluarea mingii. Trebuie să alegi o pereche de ghete fotbal care să compenseze pentru aspecte deficitare.

Ghete de fotbal Nike

Există o varietate de ghete de fotbal Nike, însă sunt câteva modele care au devenit populare pentru simplitatea și tehnologia cu care au fost proiectate:

1. Ghete de fotbal Nike Mercurial

Acest model are mai multe subcategorii cum ar fi: Vapor, Superfly sau Zoom. Mercurial sunt cunoscute pentru prezența în colecția celor mai buni jucători de fotbal. Aceste ghete sunt proiectate pentru a facilita un șut puternic și o preluare eficientă și sigură, astfel sunt foarte potrivite pentru rolul de atacant. Există modele pentru toate tipurile de teren, inclusiv pentru fotbalul în sală. Acest tip de ghete sunt disponibile și în varianta cu protectoare de gleznă, dar și în variantă fără.

2. Ghete de fotbal Nike Phantom

Acest model este popular pentru suprafața cu diferite modele pentru a ajuta la preluarea mingii. Fiecare model din această gamă are o tehnologie diferită. Unele suprafețe sunt zimțate și au număr mare de elemente, iar altele au un număr mai mic de elemente, însă acestea sunt mai extinse și au o formă rotundă. Această particularitate le face să fie potrivite pentru orice poziție.

Caută ghete de fotbal care să fie potrivite nevoilor tale. Compară modelele și alege varianta care este compatibilă cu nivelul și stilul tău de joc.


Intră acum și în grupul de