Află care sunt beneficiile pe care ți le oferă o asigurare facultativă a locuinței


Intră acum și în grupul de

Ca proprietar de locuință, protejarea casei tale implică o serie de măsuri preventive și strategii care vor contribui la diminuarea riscurilor la care este expusă aceasta. Măsurile de protecție pot varia în funcție de nevoile personale, dar, cu siguranță, o asigurare facultativă a casei oferă beneficii semnificative. În primul rând, aceasta îți oferă o protecție extinsă, acoperind evenimente sau daune care nu sunt incluse în polița de asigurare obligatorie (PAD).

Iată care sunt principalele beneficii ale unei asigurări facultative de locuință

Bunurile tale personale vor fi asigurate

Dacă alegi o asigurare facultativă pentru locuință de la Asirom, ai posibilitatea să îți protejezi bunurile personale, de la mobilier si electrocasnice, până la bunuri de valoare sau bunuri care aparțin vizitatorilor, în cazul în care acestea sunt distruse dacă se produce unul dintre evenimentele incluse în pachetul de asigurare. Acest aspect este util și în cazul în care ai obiecte de valoare și bunuri pentru care îți dorești o protecție extinsă.

Beneficiez de cheltuieli de trai temporare

În cazul în care locuința ta nu mai poate fi utilizată pe o anumită perioadă din timp din cauza producerii unui eveniment asigurat, polița facultativă poate acoperi cheltuielile de trai temporare, pentru cazare, masă sau alte necesități.

Te bucuri de răspundere civilă pentru familia ta

Optând pentru clauza de răspundere civilă a familiei, vei beneficia de protecție pentru toți cei dragi sau pentru persoanele care lucrează în gospodăria ta: bonă, grădinari, menajeră etc. Mai mult decât atât, în cazul în care ești răspunzător pentru distrugerea accidentală a unei proprietăți sau rănirea unei persoane, asigurarea facultativă a casei îți acoperă cheltuielile de reparație, taxele legale sau facturile medicale aferente.

Beneficiez de flexibilitate în personalizare

O asigurare facultativă îți oferă posibilitatea de a personaliza polița în funcție de nevoile specifice ale locuinței tale. Astfel, poți include în asigurare atât casa, cât și alte anexe ale acesteia, cum ar fi garaj, piscină sau foișor.

Îți protejezi economiile personale

Investind într-o asigurare facultativă a locuinței, vei reduce riscul financiar asociat cu evenimentele neprevăzute care s-ar putea produce și care ar afecta locuința și bunurile aflate în aceasta. Prin urmare, în caz de daune majore sau în cazul în care suferi diferite pierderi, mai mari sau mai mici, polița îți poate proteja economiile personale.

Fiecare casă este diferită, iar măsurile de protecție pot varia în funcție de nevoile individuale. Din fericire, în prezent există posibilitatea de a apela la diverse soluții de protecție potrivite pentru tine. Înainte de a încheia o asigurare facultativă pentru locuință, este important să stabilești și care sunt bunurile personale pe care vrei să le asiguri pe lângă casa propriu-zisă. Investește într-o poliță adecvată care să acopere atât locuința în sine, cât și conținutul din interior. De asemenea, înainte de a lua o decizie, este important să evaluezi cu atenție polițele disponibile, să compari ofertele de pe piață și să te asigur că alegi opțiunea potrivită nevoilor tale, dar și bugetului pe care îl ai la dispoziție.

Sursa foto: pexels.com


Intră acum și în grupul de