Bagajul de mână în avion: ce ar trebui și ce nu ar trebui să ai la bord


Intră acum și în grupul de

Dacă urmează să pleci în vacanță cu avionul atunci ar trebui să începi să te documentezi cu privire la lucrurile pe care ai voie să le ai în bagajul de mână în avion. Dacă pleci într-un city break atunci o singură geantă îți este suficientă pentru cele două sau trei zile, însă dacă vei avea o vacanță mai lungă, pe lângă bagajul de mână, va trebui să ai și un bagaj de cală. Indiferent de varianta pe care ai ales-o, în funcție de nevoile tale, vei avea la bordul avionul un bagaj. În funcție de compania aeriană cu care călătorești, dimensiunile genții de mână sunt în mare parte aceleași, respectiv 40x30x20 de centimetri. Bagajul de mână nu trebuie să fie de mari dimensiuni întrucât nu permite spațiul; trebuie să ții cont că acesta trebuie să încapă sub scaunul din fața ta.

           Iată care sunt lucrurile cu care poți urca la bordul avionului, însă și cele care sunt interzise!

·         Obiecte permise

Este permis să ai în bagajul de mână aproape orice fel de lichide, indiferent că vorbim despre băuturi, alimente, geluri sau produse de igienă corporală, atâta timp cât se respectă numărul maxim de ml admis la bord, în recipiente specifice de tip travel size.

Ai voie să ai în bagajul de mână atât telefonul mobil sau laptopul cât și tableta și căștile. Dacă ai un telefon cu sistem de operare Android, atunci ai nevoie de un încărcător Samsung de tip C pe care îl poți folosi și pentru încărcarea bateriei tabletei sau a căștilor. Pe altex.ro găsești o gamă variată de unde poți alege modelul potrivit nevoilor tale.

Dacă ai o vacanță scurtă atunci în bagajul de mână ar trebui să îți încapă hainele de care ai nevoie. Vei avea suficient spațiu pentru piesele vestimentare. De asemenea, poți adăuga și câteva perechi de încălțăminte.

Dacă depinzi de un tratament medicamentos, poți avea la tine și pastilele, însă dacă acestea fac parte din categoria celor care se eliberează doar în baza unei prescripții medicale, atunci este indicat să ai și rețeta la tine.

·         Obiecte interzise

Indiferent că vorbim despre unghiere sau forfecuțe sau chiar cuțite, acestea sunt strict interzise dacă lungimea lamei depășește valoarea de 10,16 centimetri. În această categorie de obiecte interzise, încadrăm și armele de foc și muniția. Conform legislației în vigoare, acestea trebuie declarate companiei aeriene și depozitate în saci care sunt verificați. Există și o serie de lucruri care, indiferent de compania aeriană cu care călătorești, nu ai voie să le ai în bagajul de mână. În această categorie se încadrează băuturile alcoolice cu o concentrație mai mare de 70%, substanțele chimice (benzină, combustibil, clor, gaze lacrimogene, spray paralizant etc), substanțele inflamabile (benzină, motorină, gaze, vopsea, diluant, brichete etc) întrucât se consideră că pot pune în pericol viața pasagerilor.

Atunci când îți pregătești bagajul de mână, ține cont de sugestiile de mai sus pentru a evita neplăcerile produse de nerespectarea regulilor!

Sursă foto: freepik.com


Intră acum și în grupul de