Patru sfaturi înainte de a pune în funcțiune un frigider nou


Intră acum și în grupul de

Atunci când cumpărăm un frigider Beko sau un frigider Arctic nou, vrem întotdeauna să îl folosim imediat ce acesta ne ajunge acasă. Dar uităm că, în multe cazuri, trebuie să urmăm anumiți pași înainte de a-l conecta la rețeaua electrică. Pentru a prelungi durata de viață a acestui aparat electrocasnic, trebuie să urmăm 4 sfaturi esențiale înainte de a folosi frigiderul pentru prima dată.

4 pași de urmat înainte de a folosi frigiderul pentru prima dată

Înainte de a ne gândi măcar să folosim frigiderul, trebuie să urmăm următorii pași:

1. Poziționarea corectă a frigiderului

Înainte de a cumpăra un frigider Arctic sau un frigider Beko de pe Emag, trebuie să ne fie clar unde îl vom amplasa, precum și măsurile pentru ca noul model să încapă în spațiul rezervat pentru aparat. De asemenea, trebuie să țineți cont de următoarele sfaturi:

– Așezați-l într-un loc uscat și lipsit de umiditate.

– Așezați-l într-un loc ferit de surse de căldură, cum ar fi aragazul, cuptorul cu microunde sau caloriferul, deoarece temperatura ridicată poate pătrunde în aparat și poate provoca defecțiuni. Dacă aveți o bucătărie mică și puteți face acest lucru, ideal este să căptușiți aparatul cu izolație.

– Nu este recomandat să îl așezați lângă fereastră, unde razele soarelui îl pot lovi și pot împiedica lumina naturală să intre în bucătărie.

– Podeaua pe care este așezat frigiderul trebuie să fie fermă și stabilă, altfel nu va răci uniform interiorul. Frigiderul trebuie poziționat în așa fel încât ușa să poată fi deschisă la cel puțin 90º. În cazul modelelor de frigider americane (side by side), trebuie să se țină cont de cele 2 uși. Trebuie lăsat un spațiu de 10 cm între spatele frigiderului și perete, astfel încât aparatul să poată fi ventilat cu ușurință.

2. Curățarea frigiderului

Este important să curățați interiorul frigiderului înainte de instalare, astfel încât acesta să fie complet dezinfectat și alimentele să nu fie contaminate. Pentru o curățare corespunzătoare, o cârpă curată poate fi umezită cu apă caldă cu săpun și ștearsă în interior.

Pe lângă dezinfectare, acest lucru va elimina și mirosul pe care îl conțin de obicei produsele noi. Ușa din față poate fi, de asemenea, spălată dacă este puțin murdară.

În cele din urmă, frigiderul trebuie clătit cu apă și șters cu o cârpă uscată pentru a elimina orice urmă de umiditate.

De asemenea, trebuie să fim atenți la pornirea frigiderului, deoarece acesta poate provoca o scânteie atunci când este conectat la priză.

3. Așteptați o vreme înainte de a-l conecta la priză

Atunci când am cumpărat un model nou de frigider Beko sau frigider Arctic și îl luăm acasă, trebuie să așteptăm un timp rezonabil. Toți producătorii de frigidere și frigidere menționează de obicei acest lucru în manualele lor.

Acest lucru se datorează faptului că, în timpul transportului frigiderului, acestea sunt supuse unor mișcări, iar gazele/lichidele se deplasează și trebuie să așteptăm ca acestea să revină la locul lor și să se odihnească.

De regulă, se recomandă ca, în cazul în care produsul a fost răsturnat, să se aștepte între 6 și 8 ore. Cu toate acestea, dacă produsul este în poziție verticală, timpul de așteptare poate fi mult mai scurt, deși acest lucru va depinde de producător.

4. Reglarea temperaturii

În mod normal, temperatura este între 2 și 5ºC, iar pentru congelator între -16 și -18ºC. Frigiderul este unul dintre aparatele electrocasnice care consumă cea mai multă energie, deci cu cât se răcește mai mult, cu atât va consuma mai mult. Este recomandabil să reglați temperatura la 5ºC pentru frigider și la -17ºC pentru congelator.

Trebuie să ne amintim că temperatura poate varia în funcție de anumiți factori, cum ar fi temperatura exterioară, de exemplu. În mod ideal, ar trebui să variem temperatura în funcție de necesități pentru a reduce factura de electricitate. În mod normal, va trebui să așteptăm între 3 și 6 ore înainte de a pune mâncarea înăuntru.

În concluzie, urmând aceste 4 sfaturi, vom putea prelungi durata de viață utilă a unui frigider Beko sau frigider Arctic nou fără ca acesta să fie încă instalat. Și, de asemenea, ne va permite să economisim energie și să menținem aparatul în condiții optime.


Intră acum și în grupul de