8 metode de divertisment apreciate de români în 2024


Intră acum și în grupul de

Anul 2024 nu va aduce schimbări semnificative în ceea ce privește metodele de relaxare apreciate de români. Sunt deja bine conturate câteva categorii de activități pentru timp liber, preferințele variind în funcție de stilul de viață, dar și de veniturile lunare.

Atunci când caută divertisment, majoritatea concetățenilor se orientează către:

Filme

Românii au fost dintotdeauna mari iubitori de filme, iar dezvoltarea platformelor de streaming face ca această pasiune să fie foarte ușor de urmat. În ziua de astăzi, nu își mai face nimeni programul după cel al televiziunilor, astfel încât să fie în fața televizorului la o anumită oră. Filmele și serialele favorite sunt disponibile în orice moment, pe televizor sau pe dispozitive mobile, iar prețul unui abonament lunar este accesibil.

Citit

Din fericire, în România încă există interes pentru cărți. Acest lucru se vede foarte clar din numărul mare de vizitatori pe care îl au târgurile de carte, dar și din vânzările făcute de librării și de magazinele online. Cine citește strict pentru divertisment preferă romanele, dar sunt căutate și cărțile cu tematică istorică, sau cele din categoria „Dezvoltare personală”. Cititul este un hobby care costă puțin și aduce beneficii neprețuite.

Sport

Sportul este o altă activitate ideală pentru alungarea plictiselii, dar și a stresului generat de viața cotidiană. Cei mai mulți români merg la sala de fitness de 2-3 ori pe săptămână, iar de câte ori au ocazia ies la fotbal, baschet, tenis, volei sau merg cu bicicleta. Cine are mai puțin timp la dispoziție face sport acasă. Câteva minute de flotări, genuflexiuni, exerciții cu greutăți sau alergat pe bandă mențin tonusul fizic și cresc încrederea de sine.

Plimbări

Mișcarea nu presupune neapărat un efort fizic intens. Cine nu poate sau nu vrea să își forțeze organismul are și varianta de a ieși la o plimbare lejeră, de 20-30 de minute. Prin parcuri, sau pe străzi, vedem în permanență oameni care se plimbă, semn că românii obișnuiesc să își petreacă o parte din timpul liber în acest mod. O categorie aparte este reprezentată de cei cărora le place să se plimbe cu mașina sau cu trenul, pentru a vedea locuri noi de fiecare dată.

Ieșit în oraș

În special vara, nu sunt suficiente locuri la terase, în restaurante sau în baruri pentru toți cei care doresc să se relaxeze ieșind în oraș. Este greu să găsești o masă fără rezervare în locațiile populare, pentru că românilor le place să socializeze în jurul unei mese, într-o atmosferă selectă sau colocvială, cu multă agitație în jur. La fel de populare în rândul celor care ies în oraș sunt teatrele, cinematografele și sălile de spectacol.

Jocuri video

Din rândul distracțiilor în interior ies în evidență jocurile video, pe PC, pe consolă sau pe dispozitive mobile. Diversitatea este incredibilă, unele jocuri având o grafică atât de avansată încât pe ecran pare că se derulează un film artistic sau de desene animate. Mulți români se relaxează și la sloturi, citind cu atenție condițiile înainte de a revendica un bonus fără depunere, ca să nu piardă nimic din distracție. Cele mai populare jocuri video implică împușcături, fotbal sau curse de mașini.

Navigat pe internet

A intra pe internet a devenit ceva absolut natural, precum mâncatul sau băutul apei. Oamenii petrec foarte multe ore online la nivel global, iar românii nu pot face notă discordantă. Majoritatea intră zilnic în conturile de pe rețelele sociale și „uită” să mai iasă de acolo. Internetul este principala sursă de informare pentru mulți reprezentanți ai tinerei generații, care nu mai văd utilitatea televizorului.

Muzică

Muzica este una dintre principalele metode de divertisment și în anul 2024, în țara noastră existând adepți pentru toate genurile. Numeroase de studii de specialitate au confirmat contribuția muzicii la reducerea stresului, la creșterea capacității de relaxare și chiar la diminuarea durerii. De asemenea, muzica are o influență benefică asupra activității neuronale și asupra ritmului bătăilor inimii.


Intră acum și în grupul de