LORENZZO, artistul sucevean care a rapit inimile multor romance


Intră acum și în grupul de

Cunoscut în Suceava pentru talentul său deosebit pe plan muzical, dar şi datorită melodiilor lăutăreşti care l-au consacrat, Ionuţ Cioban, alias LORENZZO, este un interpret de succes, îndeosebi printre tinerii care frecventează localurile din oraş.

Melodii precum: „Cerşesc iubirea ta”, „Nu pot atinge stelele”, „Aseară am avut un vis” sau “Iubesc, iubesc” se bucură de succes în rândul iubitorilor de gen, tânărul artist făcându-şi un nume care în timp, prin ambiţie şi devotament, va putea sta la loc de cinste alături de nume sonore ale interpreţilor de manele din ţară, precum: Florin Salam, Nicolae Guţă, Liviu Guţă ş.a.

Suceveanul susţine că nu este singurul talentat din familia sa şi crede că a moştenit calităţile vocale de la mama şi de la mătuşa lui care obişnuiau să cânte folclor, dar care nu au reuşit să se facă cunoscute din cauza posibilităţilor financiare limitate de la acea vreme. „Cânt de la vârsta de 4 ani, când mama obişnuia să mă înregistreze pe casetă fredonând muzică populară”, a declarat artistul pentru NewsBucovina.ro.

Sigur pe potenţialul pe care îl are, mereu încrezător în forţele proprii şi decis să acţioneze atunci când se simte stăpân pe situaţie, la doar 25 de ani, LORENZZO a reuşi să intre în cercul lăutarilor cu renume din România. El susţine că relaţiile de amiciţie şi colaborările pe care le-a legat de-a lungul ultimilor cinci ani de carieră i se datorează în cea mai mare parte. Deşi nu are studii deosebite în ceea ce priveşte muzica, făcând doar un singur an de canto pentru a-şi perfecţiona vocea, dar şi pentru a-şi îmbogăţi repertoriul, Ionuţ Cioban este de părere că există oameni foarte talentaţi care au arătat că merită ascultaţi chiar dacă nu deţin studii muzicale în domeniu, un exemplu concret fiind Ionică Minune, românul despre care spune că face ravagii cu acordeonul său.

O fire complexă din punct de vedere artistic, LORENZZO a cochetat o perioadă de timp cu chitara, la îndrumarea profesorului său de canto, iar mai nou intenţionează să se iniţieze în tainele pianului, pasiune pe care o va ţine însă doar pentru sufletul său.

În prezent, suceveanul lucrează cu casa de discuri “Spiros” din Galaţi, având colaborări atât cu artişti de pe plan local, cât şi de pe plan naţional. „Am colaborat cu Edi Talent, cu suceveanca Gina, cu Nek, cu Neluţu de la Braşov cu care am lucrat la două piese şi alături de care în perioada imediat următoare mă voi deplasa la Bucureşti, acolo unde vom lucra la două videoclipuri”, a relatat LORENZZO pentru NewsBucovina.ro.

Entuziasmat de felul în care a reuşit să relaţioneze cu anumite persoane din showbizz, acesta i-a amintit cu drag pe: Florin Salam, Cristi Nucă Jean de la Craiova, Nicu Paleru, Baby Minune, Liviu Guţă, personaje cu care de altfel i-ar plăcea să colaboreze pe viitor.

Îndrumat de ambiţie şi talent, dar şi de sfatul prietenilor care i-au remarcat întotdeauna calităţile vocale deosebite, Ionuţ Cioban îşi aduce aminte de drumul pe care l-a făcut spre Bucureşti în urmă cu patru ani, drum care avea să-l propulseze pe plan profesional. „Am participat la o preselecţie, la o audiţie lansată de o cunoscută casă de producţie şi de discuri din capitală, în urma căreia am înregistrat binecunoscuta piesa << Cerşesc iubirea ta >> care a ocupat locul IV în << Topul manelelor la Taraf TV, în luna noiembrie 2009 >> , top care a apărut în revista << Tv Manele Magazin >> ”, a relatat artistul.

Următoarea piesă avea să fie lansată în data de 30 aprilie 2010 sub titulatura “Nu pot atinge stelele”, apărând pe compilaţia “Hai la bairam”. Cea mai recentă piesă semnată Lorenzzo se intitulează “Aseară am avut un vis”, regăsindu-se pe compilaţia “Bravo Hits Manele Super Hituri”. De asemenea, până la acest moment a reuşit să realizeze patru videoclipuri.

La doar 25 de ani, artistul sucevean s-a familiarizat rapid şi cu apariţiile pe sticlă, fiind invitat să cânte la diferite televiziuni din Bucureşti, ultima apariţie având loc la finalul lui 2011 în studiourile OTV.

În momentul de faţă, LORENZZO cântă în două localuri sucevene, iar de aproximativ doi ani, săptămânal, îşi desfăşoară activitatea şi la nunţi, cumetrii, aniversări, propunându-i-se chiar să cânte într-un club din Anglia administrat de nişte români.

“Anul 2011 a fost pentru mine unul plin de realizări, deoarece am reuşit să-mi fac noi colaboratori şi am cunoscut persoane talentate, de calitate. Acesta este doar începutul, iar pentru 2012 lucrez la un proiect destinat cluburilor şi discotecilor din ţară şi din străinătate, cu melodii noi, mai ritmate. Faptul că îmi place să compun şi să interpretez melodii de suflet nu are nicio legătură cu faptul că aş suferi din dragoste. Este pur şi simplu stilul meu, stilul în care mă regăsesc”, a explicat LORENZZO pentru NewsBucovina.ro.

Deşi a ţinut să precizeze că nu a încercat să copieze pe nimeni şi că a muncit din greu să îşi creeze propriul stil, pe care l-a dobândit în cei zece ani de cântat, artistul ne-a mărturisit că îi apreciază pentru talentul lor pe Nicolae Guţă, Andra, Celine Dion, Mariah Carrey, regretatul Michael Jackson ş.a.

Pe viitor, se vede investind foarte mult în cariera sa muzicală şi nu exclude ideea stabilirii în Bucureşti, însă spune că nu ar lăsa Suceava şi cântările pe care le onorează cu o deosebită plăcere pe plan local.

Ascultă aici una dintre piesele lui LORENZZO:


Intră acum și în grupul de