La 21 de ani produce hit-uri pe banda rulanta, la Suceava. Afla cine este „omul din spatele scenei”


Intră acum și în grupul de

Deşi are doar 21 de ani, Flavius Filipescu, cunoscut pe plan local, naţional şi mondial după numele de scenă Da Fleiva, este tânărul pentru care muzica înseamnă totul, omul care datorită inspiraţiei şi felului său de a fi simte ritmul a dat naştere hit-urilor cu care, de-a lungul a cinci ani de zile, ne-am delectat prin artiştii care au apărut pe scena naţională şi internaţională.

„Omul din umbră” a cărei creativitate nu cunoaşte limite este cel care pentru reuşita unei melodii lucrează zeci de ore fără încetare ajungând adesea să doarmă doar 3-4 ore pe noapte.

Născut în Botoşani şi „umblat în toată ţara”, după cum singur povesteşte, Flavis a urcat pe scenă pentru prima dată la vârsta de 4 ani în cadrul unei reprezentaţii pe care a susţinut-o la celebra emisiune pentru copii „Tip Top Minitop”, precizând că a fost înzestrat cu talentul muzical pe care îl deţine şi că nu l-a moştenit din familia sa. Şi dacă la vârsta de 11 ani tânărul era stăpân pe acorduri şi note, fără a avea studii în domeniu, la 14 ani, Flavius făcea furori pe scena balurilor bobocilor din Botoşani, acolo unde s-a prezentat cu prima creaţie muzicală ce îi purta semnătura, genul rap şi hip-hop fiind în vogă la acel moment.

Rebel din fire şi convins că muzica este cea care îi va oferi posibilitatea să facă ceea ce îi place cel mai mult, să cânte şi să producă, la 17 ani, fără sprijinul familiei sale, Flavius a luat drumul Timişoarei, acolo unde în timp a lucrat cu fel şi fel de artişti, producând muzică de calitate, care avea să se plieze foarte bine pe cerinţele publicului de atunci, creaţii muzicale cântate de artişti celebri din zona showbizz-ului românesc. Pe cât de talentat, pe atât de modest, Da Fleiva nu a vrut să ne dezvăluie prea multe informaţii despre oamenii cu care, şi pentru care a lucrat în vest. „Aveam nişte scule de studio semiprofesionale. Eram eu şi muzica şi nimic nu mai conta. Aveam un laptop, un mixer, un microfon de studio şi mă simţeam în stare să compun şi în gară pentru că întotdeauna aveam inspiraţia la mine”, a rememorat artistul.

La scurt timp, viaţa personală i-a îndreptat paşii către Iaşi, acolo de unde era soţia sa, iar în timp, rezultatele muncii lui au început să prindă un alt contur. Munca pe cont propriu a continuat şi în capitala Moldovei, acolo unde după un an l-a cunoscut pe Adi Jara de la ImpactFM Iaşi, cu ajutorul căruia a intrat în contact cu managerul băcăuan Bogdan Niţă care lucra cu artişti precum Lara, Dj Dark, Alessia, Mark Ryan ş.a. Da Fleiva urma să lucreze pentru o casă de discuri din Bucureşti pe parte de producţie, moment în care l-a cunoscut pe suceveanul Ionuţ Bejinariu, manager al singurei case de producţie din Suceava – JHAPS, în al cărui studio lucrează cu ambiţie şi dăruire şi în prezent.

Roadele muncii sale au devenit cunoscute şi pe plan local, la Suceava, în urma colaborării cu prima trupă marca JHAPS, intitulată DeepSystem, în colaborare cu care făcuse piesa “Arabesque”. După deschiderea studioului JHAPS la Suceava, Da Fleiva a colaborat pe plan muzical şi cu artista Bijue cu care a scos piesa ”What you gonna do?”, care în scurt timp a intrat în topurile din străinătate, bucurându-se de un real succes în Albania, Bulgaria, Belgia, Croaţia şi Ucraina.

Da Fleiva consideră că a fi producător muzical este în primul rând un dar foarte mare de la Dumnezeu. „Atunci când vine momentul să producem o piesă nouă, pe artişti îi ajut prin starea mea. Eu sunt cel care le face orchestraţia, instrumentalul, textul, practic eu sunt omul din spatele melodiilor pe care le cântă, pe care le promovează cu succes. Mă consider o persoană veselă, distractivă, capabilă să se plieze după dorinţele artiştilor şi după cerinţele oamenilor. Conform geniului lui Michael Jackson, sunt de părere că nu noi facem muzica, muzica se face singură. Noi doar o transpunem şi o transmitem publicului larg”, a explicat Flavius.

În cadrul agenţiei JHAPS, până la acest moment, Da Fleiva a colaborat şi a compus muzică pentru artişti ca: Sonny Flame, Dj Robert Georgescu & Lara, Jimmy Dub, Toniq, DeepSystem, J-OH, Irina POP ş.a. La nivel naţional, tânărul artist a fost invitat în cadrul show-urilor de televiziune: „Capatos’’, ,,Neata’ cu Răzvan&Dani’’, ,,Acces direct’’, ,,Agentul VIP’’, ,,Răi da’ Buni’’ etc.

În momentul de faţă, Da Fleiva lucrează zi şi noapte la două noi proiecte muzicale, în care va fi angrenată trupa InTempo şi Amalia, o tânără foarte talentată, din Suceava, în vârstă de doar 17 ani. Genurile muzicale abordate vor fi popcorn românesc, balcanic, dar şi progresiv.

Din luna februarie Da Fleiva va pleca definitiv la Bucureşti, acolo unde va continua să lucreze pentru artiştii agenţiei JHAPS, dar şi pentru casa de discuri Rappin’On Production, pe parte de producţie. Va lucra cu Nick Kamarera, Dj Big Ice, Connect-R şi alte nume sonore din spectrul muzical. În momentul de faţă, artistul sucevean este solicitat de casele de producţie din străinătate să scoată un nou hit, marca Da Fleiva.

Pasionat de cariera sa şi de munca pe care o prestează în studio, Flavius Filipescu (Da Fleiva), se vede făcând acelaşi lucru şi peste zeci de ani de zile. De asemenea, peste zece ani susţine că se vede stabilit în America la New York, sau în Anglia, la Londra.


Intră acum și în grupul de