Delia Duca, Miss Universe Romania 2012, sustine copiii din centrele de plasament


Intră acum și în grupul de

Comunicat de presa

Miss Universe Romania, Casa Satya si Asociatia „Echipa omenirii” a organizat vernisajul cu scop caritabil „Contemplare”.

Delia Duca, reprezentanta Romaniei la Miss Universe® a fost prezenta luni, 12 noiembrie 2012, la Casa Satya pentru vernisarea expozitiei de pictura „Contemplare”.

Pictorita Maria Constantinescu a realizat 28 de lucrari care vor fi expuse pentru doua saptamani in incita Casa Satya, iar 10% din incasari vor fi redirectionate catre sustinerea orfanilor, prin proiectul “Aripi pentru viitor”.

„De ce am ales asta? Dintr-o intuitie ca pot exprima si oferi ceva prin pictura si creatie. Cui nu-i place sa combine culori, sa se lase purtat de forme ce transpun ceva din interiorul infinit in Manifestare?! Și ce recompensa mai mare poate avea un artist decat zambetul adus pe chipurile unor copii incercati de viata?!”, a declarat pictorita Maria Constantinescu.

Scopul proiectului ”Aripi pentru viitor” este simplu: imputernicirea tinerilor adulti din centrele de plasament, astfel incat sa-si obtina independenta si stabilitatea financiara in viata.

Astfel, adolescentii inclusi in proiect beneficiaza de: asistenta in educatie pentru finalizarea cursurilor la scoala/liceul pe care le frecventeaza in cadrul orfelinatului; cursuri de calificare intr-o meserie pentru care dovedesc aptitudini; asistenta in gasirea unui loc de munca.

Expozitia cuprinde 20 de tablouri, 8 mandale decorative si picturi in miniatura pe accesorii din lemn.

„Odata cu obtinerea titlului Miss Universe® Romania, mi-am asumat cu bucurie si misiunea de a sprijini actiuni caritabile. Am crescut intr-o familie care mie si surorii mele ne-a oferit tot sprijinul de care am avut nevoie. Tocmai de aceea sunt constienta de faptul ca trebuie sa fac tot ce imi sta in putere sa aduc, la randul meu, fie si un strop de bucurie si de caldura celor mai putin avantajati. Miss Universe® Romania nu este un simplu titlu, ci o extraordinara oportunitate de a-ti face auzita vocea, de a-ti face cunoscute idealurile si cauzele in care crezi si carora te alaturi.”, a declarat Delia Duca, Miss Universe® România 2012.

Organizaţia Miss Universe România a fost înfiinţată în anul 2009 şi îşi desfăşoară activitatea sub licenţa Miss Universe. Are ca scop promovarea valorilor, tradiţiilor şi turismului românesc.

Proiectele pe care le derulează se adresează mai multor categorii sociale, iar dintre acestea amintim: selecţia naţională Miss Universe® Romania, Teen Fantasy Camp, campanii umanitare, evenimente caritabile şi mondene.

Proiect „Aripi pentru viitor” s-a nascut din dorinta de a oferi o sansa acelor tineri care nu au avut parte de cele mai elementare lucruri: afectiunea, indrumarea parinteasca si siguranta unui camin. Este vorba de acei “copii institutionalizati”, care sunt de cele mai multe ori “statistici” in diverse rapoarte, insa despre care cunoastem prea putine lucruri. Si care, la un moment dat, la implinirea varstei de 18 ani, se gasesc in ipostaza de a-si lua viata in piept pe propriile picioare, complet nepregatiti.

Astfel, asociatia „Echipa Omenirii” si-a propus sa le dea „Aripi pentru viitor”, oferindu-le suportul necesar pentru a se putea integra mai usor in societate, pentru a le reda increderea in ei si in fortele proprii si pentru ca “viitorul” sa reprezinte un cuvant cu o semnificatie pozitiva si reala in viata lor. Intentia este aceea de a le oferi atat hrana si haine pe termen scurt, dar si abilitati si unelte pe care le vor folosi pe termen lung, astfel incat, pe viitor sa-si furnizeze singuri hrana, adapost si haine.

Organizatia Miss Universe® Romania


Intră acum și în grupul de