Sofia Vicoveanca regreta ca nu va putea fi prezenta la inmormantarea Marioarei Murarescu


Intră acum și în grupul de

Sofia VicoveancaCelebra interpreta de muzică populară din Suceava, Sofia Vicoveanca (72 ani) regretă că nu va putea fi prezentă la înmormântarea regretatei prezentatoare TV, Marioara Murărescu, ce va avea loc luni, la Cernica, scrie libertatea.ro.

Potrivit sursei citate, Sofia se numără printre puţinele persoane care au vizitat-o la spital pe Marioara, în ultimele luni de suferinţă ale acesteia.

Regretata Marioara Murărescu a pierdut joi seară lupta cu boala, la numai 66 de ani. Ea este cea care de-a lungul a 30 de ani de “Tezaur folcloric” (TVR 1), a promovat sute de artişti, printre aceştia una dintre invitatele sale preferate fiind Sofia Vicoveanca.

“Toţi trebuie să-i aducem un omagiu, să-i apreciem munca, dăruirea. E o pierdere uriaşă. Era foarte exigentă şi tocmai de aceea a reuşit să reziste cenzurii, altfel nu ar fi trecut pragul. Era atentă la ce puneam pe noi, cum ne îmbrăcam, ce cântam. Venea la cabină să vadă ce cămăşi purtam. Nu aveai voie cu coc cu perle în cap, nu-i plăceau zorzoanele. Se mergea pe simplitate. Dacă nu-i plăcea ceva, nu ne certa, ci doar ne întreba cu o voce blândă ce alte lucruri mai avem la noi. Cei care s-au bucurat de sfaturile ei se pot considera norocoşi. Noi nu am fost prietene, dar am lucrat mult împreună. Păcat că a plecat aşa, a suferit cumplit. Va rămâne tot timpul un reper, o lumină spre viitor. Nu voi putea veni la înmormântare, dar o voi conduce cu sufletul. Dumnezeu s-o odihnească, s-o ducă printre cei drepţi”, a declarat artista suceveancă, pentru libertatea.ro


Intră acum și în grupul de