Doliu în muzica românească. Marcel Dragomir a murit. Ascultă cele mai cunoscute piese ale sale

“Cu mare durere în inimă și în suflet, vă anunț pe toți cei care l-ați cunoscut și i-ați iubit muzica că minunatul om cu suflet de aur, tăticul meu scump, familist până în măduva oaselor, soț dedicat, tată și mare creator de muzică, a plecat la ceruri, acolo unde e albastru infinit.

Dumnezeu să-ți odihnească sufletul, să-ți lumineze calea și să te vegheze, tăticul meu scump și iubit!”, a scris Rares Dragomir pe pagina sa de Facebook.

Marcel Dragomir, unul din cei mai mari compozitori români ai ultimilor 40 de ani, a debutat în 1972, anul cu piesa “N-aştepta” (interpretată de celebrul Aurelian Andreescu), şi până în prezent, a lansat zeci de şlagăre care au devenit melodii de referinţă ale muzicii uşoare româneşti. A lucrat cu foarte mulţi interpreţi de muzică uşoară cum ar fi Elena Cârstea, Corina Chiriac, Cornel Constantiniu, Emilia Diţu, Stela Enache, Mihaela Mihai, Mihaela Runceanu ş.a.

Cea mai productivă colaborare a compozitorului a fost însă cea cu Angela Similea. De la “Un albastru infinit” (1976) până la “Să mori de dragoste rănită” (1995), cei doi au lansat o serie de şlagăre ce au devenit adevărate bijuterii ale muzicii uşoare româneşti. O altă colaborare de succes a fost şi cea cu Mirabela Dauer. Compozitorul a şi lansat la Electrecord albume de autor cu Mirabela Dauer (“Nopţi albe de dor” în 1989) şi Angela Similea (“Un roman de iubire într-un albastru infinit” în 1998).

 

 

Sursa: Libertatea.ro

 

 

loading...