Eugen Teodorovici este noul ministru de Finanţe. Ponta: Iohannis a fost de acord

Eugen Teodorovici va fi noul ministru de Finanţe, Victor Ponta anunţând că locul acestuia la Fonduri Europene va fi preluat de Marius Nica. Premierul a precizat că a discutat cu preşedintele cele două propuneri, iar Klaus Iohannis a acceptat.

eugen-teodorovici

 

 

Eugen Teodorovici va fi ministru al Finanţelor, iar funcţia acestuia de ministru al Fondurilor Europene va fi preluată de Marius Nica, până în prezent secretar general al Ministerului Muncii, a anunţat premierul Victor Ponta, precizând că propunerile au fost acceptate de preşedintele Klaus Iohannis.

Ponta a precizat că a discutat cu Iohannis în cursul zilei de vineri.

Postul de ministru al Finanţelor este vacant după ce Darius Vâlcov, cercetar de DNA pentru fapte de trafic de influenţă, a demisionat, postul fiind preluat, în urmă cu o săptămână, cu titlu de interimat, de către premierul Ponta.

Marius Nica, 34 de ani, este fostul director de cabinet al Rovanei Plumb de la Ministerul Mediului şi consilier al acesteia încă de pe vremea când Plumb era europarlamentar. Fost ofiţer de armată cu atribuţii în domeniul informaţiilor, absolvent al Academiei Naţionale de Informaţii a SRI, Nica a fost preluat de Rovana Plumb în toate instituţiile publice unde a fost numită. Până acum, Nica a deţinut funcţia de secretar general al Ministerului Muncii.

 

Sursa: Gândul.info

loading...