Dragnea a demisionat din funcţia de ministru, după condamnarea din dosarul „Referendumul”


Intră acum și în grupul de

Liviu Dragnea şi-a anunţat demisia din funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei, după ce a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare în dosarul privind fraudarea referendumului din 2012. Luni, Dragnea urmează să-şi depună şi mandatul de preşedinte executiv al PSD, însă partidul urmează să decidă dacă îi acceptă demisia sau nu.

„Astăzi au decis să mă condamne la un an cu suspendare. Aşa cum am spus pe parcursul procesului, mă consider nevinovat. I-am prezentat demisia premierului din funcţia de ministru al Dezoltării Regionale. Luni, va fi pe masa BPN mandatul de preşedinte executiv. Este o decizie pe care o respect. Rămân valabile întrebările pe care mi le-am pus: cum se mai poate face campanie în România în condiţiile în care prezenţa la vot este considerată folos necuvenit? Există un precendent periculos care poate afecta democraţia şi libertatea partidelor politice de a îndemna oamenii să vină la vot. Poate apărea, în mentalul colectiv, impresăa că a te prezenta la vot poate fi ceva rău, greşit sau chiar condamnabil. Viaţa ne va arăta cum se vor desfăşura lucrurile. Premierul a luat act de demisia mea”, a declarat Liviu Dragnea.

nechifor, dragnea, sinescu si pimen

Înainte de a-şi prezenta demisia din Guvern, Liviu Dragnea a purtat o discuţie de aproximativ o oră cu premierul Ponta, la Palatul Victoria. Potrivit statului PSD, adoptat în martie, la Consiliul Naţional al PSD, membrii de partid condamnaţi în primă instanţă pentru fapte de corupţie îşi pierd automat funcţia din partid şi sunt suspendaţi din calitatea de membru de partid. Dacă Liviu Dragnea va primi o condamnare definitivă şi irevocabilă (la recurs), atunci îşi pierde defintiv calitatea de membru al PSD, potrivit statului PSD. Liviu Dragnea a primit un an cu suspendare. Aceasta este decizia magistraţilor pronunţată, astăzi, la ora 9.00. Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată atât de avocaţi lui Dragnea, cât şi de procurorii DNA care au cerut închisoare cu executare. Decizia pronunţată astăzi a fost amânată, până acum, de două ori, ultima dată pe 6 mai.

Sursa: Adevărul.ro


Intră acum și în grupul de