Elevii din Suceava pot studia italiana ca limbă maternă. Înscrierile au început de vineri


Intră acum și în grupul de

Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. continuă demersurile pentru înființarea învățământului în limba italiană maternă/modernă, venind în sprijinul copiilor care au nevoie sau doresc să învețe această limbă.

Astfel, elevii au ocazia, începând din acest an, să învețe sau să continue a studia (pentru copiii întorși din Italia) limba italiană maternă/modernă.

Potrivit reprezentanţilor RO.AS.IT. Suceava, doritorii pot depune o cerere de înscriere la sediul Asociației Italienilor din România –RO.AS.IT. – strada Petru Rareș nr. 7 din Suceava – sau la secretariatul Liceului cu Program Sportiv din Suceava, din Bulevardul George Enescu 26A.

italiana

Perioada de înscriere este 15 mai – 15 iunie 2015, părinții elevilor trebuind să depună o adresă cu o cerere la Consiliul de Administrație al școlii unde învață copilul, prin care se solicită o adeverință pentru a participa la cursurile de învățare a limbii materne italiane. Adeverința va fi depusă la secretariatul Liceului Sportiv. Totodată, părinţii trebuie să depună o cerere de înscriere către direcțiunea Liceului cu Program Sportiv din Suceava, prin care se solicită ca elevul să fie înscris la cursurile de limbă maternă italiană.

„Copilul va rămâne în continuare elev la școala unde învață în prezent, orele de limbă maternă italiană urmând să le frecventeze după un program extrașcolar pe care-l vom stabili ulterior la începutul anului școlar.

Notele obținute la disciplina limbă maternă italiană vor fi trecute în catalogul clasei de care aparține elevul.

La acest obiect de studiu nu se dă teză”, arată  reprezentanţii RO.AS.IT Suceava.


Intră acum și în grupul de