Victor Ponta îşi păstrează imunitatea. Deputaţii au respins cererea DNA de începere a urmăririi penale pe numele premierului


Intră acum și în grupul de

Deputaţii au respins, marţi, în şedinţa de plen solicitarea DNA de avizare a urmăririi penale a premierului Victor Ponta.

231 de deputaţi s-au pronunţat „împotriva” urmăririi penale, în timp ce 120 de deputaţi au votat „pentru” acest demers.

 

V ponta Nechifor Constantin Cacica (9)

 

Ieri, Comisia juridică a întocmit raport de respingere a cererii procurorului general privind urmărirea penală a lui Victor Ponta. Împotriva începerii urmăririi penale au fost 18 voturi. „Pentru” au votat numai șapte deputați și a fost înregistrată o abținere.

Ponta este urmărit penal de procurorii anticorupție în dosarul Turceni — Rovinari pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani, în calitate de avocat (reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel”).

De asemenea, procurorii susțin că se impune continuarea urmăririi penale față de Victor Ponta și sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de conflict de interese, dintre care una în formă continuată (două acte materiale). Faptele ar avea legătură cu funcția de prim-ministru. Conform DNA, el este acuzat că l-a desemnat pe Dan Șova ca ministru pentru Relația cu Parlamentul, ministru delegat pentru Proiecte de infrastructură de interes național și investiții străine și ministru al Transporturilor, în condițiile în care premierul ar fi beneficiat în trecut de foloase din partea acestuia și de dreptul de folosință gratuită a unui autoturism.

Pentru aceste acuzații de conflict de interese, DNA a sesizat Camera Deputaților.

 


Intră acum și în grupul de