Programul de guvernare al lui Dacian Cioloş prevede sistem diferenţiat de salarizare în funcţie de performanţă în administraţie


Intră acum și în grupul de

Programul de guvernare prezentat de premierul desemnat Dacian Cioloş prevede, între altele, ca în administraţie să fie inclus un sistem diferenţiat de salarizare în funcţie de performanţă.

ciolos 2

Potrivit documentului, noul guvern îşi propune organizarea unei dezbateri publice pe tema imbunatatirii activitatii administratiei in vederea formularii unui pachet legislativ cu mai multe obiective care să prevadă simplificarea și armonizarea legislației administrației publice.

Totodată, se doreşte transparentizarea activității acesteia prin îmbunătățirea accesului la informațiile de interes public și transparență decizională. Instituirea practicii consultării prealabile a cetățenilor în luarea deciziilor administrative.

Un alt punct este cel privind profesionalizarea administrației publice prin recrutare și evaluare pe bază de competențe și performanță. Stabilirea unor trasee profesionale clare care să confere predictibilitate și motivație pentru evoluția în carieră.

Programul noul guvern vrea crearea unei școli superioare de administrație publică și susținerea evoluției în cariera publică pe baza de programe de dezvoltare profesionala.

Un alt punct este cel privind dezvoltarea și implementarea unui sistem de management al performanței personalului angajat în cadrul administrației publice cu sistem diferențiat de remunerare în funcție de performanță.

Programul mai susţine derularea unui proiect de profesionalizare a Secretariatului General al Guvernului si extinderea lui si in alte zone ale administratiei publice şi crearea unor programe de evaluare a transparenței și testare a profesionalismului și integrității personalului angajat în cadrul administrației publice, inclusiv prin parteneriate cu organizații ale societății civile.


Intră acum și în grupul de