Şeful Romsilva, Adam Crăciunescu, revocat din Consiliul de Administraţie al Regiei Naţionale a Pădurilor


Intră acum și în grupul de

Şeful RNP-Romsilva, Adam Crăciunescu, a fost revocat, miercuri, din Consiliul de Administraţie al regiei de ministrul Mediului, Cristiana Paşca Palmer.

„Miercuri, 13 ianuarie 2016, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Cristiana Paşca Palmer, a semnat ordinul de revocare a domnului Adam Crăciunescu din calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva. Referitor la funcţia de director general al RNP Romsilva, ocupată de domnul Adam Crăciunescu, Conform OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, singura autoritate care poate numi sau revoca directorul general este Consiliul de Administraţie”, a comunicat Ministerul Mediului.

Adam-Craciunescu2

Consiliul de Administraţie al RNP-Romsilva se va întruni joi şi urmează să discute revocarea şefului RNP Adam Crăciunescu.

Potrivit unor surse din sistem, există posibilitatea ca membrii Consiliului de Administraţie al Romsilva să voteze pentru menţinerea lui Crăciunescu în funcţie, dar că în acest caz se presupune că ministrul Mediului va dizolva CA al Romsilva şi va fi numit un nou Consiliu de Administraţie care să numească un nou director general.

Directorul general al RNP Romsilva, Adam Craciunescu, este urmărit penal de DNA că a luat decizii care au prejudiciat Romsilva cu peste 300 de milioane de euro.

Potrivit DNA, începând din 2013, şeful Romsilva, Adam Craciunescu, este suspectat că ar fi lucrat în favoarea unui grup infracţional şi a luat măsuri împotriva intereselor instituţiei pe care o conduce. Mai mult, conform procurorilor,  Adam Craciunescu ar fi încercat să o împiedice pe jurista instituţiei să mai reprezinte interesele Romsilva în instanţă, dupa ce aceasta a semnat un act în favoarea instituţiei.(R.N.B.)


Intră acum și în grupul de