Băsescu avertizează: Dacă se renunţă la producerea de combustibil nuclear vom deveni dependenţi de canadieni sau de ruşi


Intră acum și în grupul de

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu a cerut,  joi, premierului Dacian Cioloş să oprească „această ticăloşie” prin care Nuclearelectrica nu mai cumpără combustibil nuclear de la Compania Naţională a Uraniului, ci de la o firmă canadiană.

El a atras atenţia că poate acum preţul de vânzare al companiei canadiene este mai bun, în condiţiile în care România produce combustibil nuclear, dar că s-ar putea ca ţara noastră să devină dependentă de canadieni sau de ruşi dacă opreşte producerea combustibilului nuclear.

traian-basescu1

„Aflu cu surprindere că, la Centrala nucleară de la Cernavodă, nu se mai cumpără combustibil nuclear de la Compania Naţională a Uraniului. Directorul Nuclearelectrica, doamna Daniela Lulache, a decis să achiziţioneze combustibilul nuclear din Canada, de la compania Camenco. Motivul ar fi preţul mai bun.

Nu am dubii că preţul canadienilor este mai bun. Problema este că preţul va fi mai bun doar pînă cînd România nu va mai produce combustibil nuclear. Pe urmă, va veni dependenţa de canadieni sau, de ce nu, de ruşi.

Domnule prim-ministru Cioloş, vă rog opriţi această ticăloşie, indiferent care este preţul uraniului românesc. Şi poate o trimiteţi pe doamna Daniela Lulache să fie director la o grădiniţă chiar dacă va fi o grădiniţă unde salariul este ca la Fondul Proprietatea sau Nuclearelectrica. Iar, dacă Compania Naţională a Uraniului are probleme, ajutaţi-o acum”, a scris Traian Băsescu, pe pagina sa de Facebook. (R.N.B.)

 Citește mai mult:

Lider sindical: O parte destul de mare a problemelor Companiei Naţionale a Uraniului urmează să se rezolve


Intră acum și în grupul de