Consultare on-line privind rolul temelor pentru acasă primite de elevii din învăţământul preuniversitar

Ministerul Educației Naționale și Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei organizează, în perioada 7 – 20 noiembrie 2017, o consultare națională privind regimul temelor pentru acasă, iar acest demers se adresează actorilor educaționali din învățământul primar, gimnazial și liceal și presupune completarea unor chestionare on-line de către profesori, elevi și părinți.

Într-un comunicat de presă al MEN se arată că cercetarea are ca obiective indentificarea unei noi abordări în ceea ce privește rolul acestor activități de învățare, respectiv corectarea unor disfuncționalități semnalate.

Sursa citată precizează că datele ce urmează a fi colectate vor permite identificarea stării de fapt în privința temelor pentru acasă și vor contura variante de ameliorare a eventualelor derapaje prin adoptarea unor instrumente de reglementare.

În document se menţionează că la completarea chestionarelor on-line nu se solicită date personale, iar răspunsurile centralizate sunt confidențiale şi vor fi utilizate exclusiv în scopul consultării.

Pentru cei interesați, chestionarele sunt disponibile aici:

Cadre didactice: https://www.surveymonkey.com/r/teme_cadre_didactice

Elevi: https://www.surveymonkey.com/r/teme_elevi

Părinți: https://www.surveymonkey.com/r/teme_parinti

 

(Liliana Bujdei)

loading...