Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare cu executare. Viorica Dăncilă preia conducerea interimară a partidului


Intră acum și în grupul de

Completul de cinci judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție a menținut, luni, decizia instanței de fond în dosarul privind angajările fictive de la DGASPC Teleorman în cazul fostului președinte al Consiliului Județean Teleorman, Liviu Dragnea, președintele PSD și al Camerei Deputaților.

Astfel, Liviu Dragnea a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare cu executare, decizia fiind definitivă pentru instigare la infracțiunea de abuz în serviciu.

Completul de apel a menținut dispozițiile soluției atacate de Liviu Dragnea.

Potrivit unor surse din PSD, în perioada următoare conducerea partidului va fi preluată de premierul Viorica Dăncilă care este președinte executiv al PSD.

În cel mai scurt timp, cel mai probabil în luna iunie, ar urma să fie organizat un congres al partidului pentru alegerea unui nou președinte.

În ceea ce privește funcția de președinte al Camerei Deputaților se va decide într-o ședință a Comitetului Executiv Național persoana care va prelua funcția pe care o deținea Liviu Dragnea.

(N.B.)


Intră acum și în grupul de