Ambasada Israelului la București sărbătorește Ziua Națională donând banii ce trebuiau folosiți pentru recepția oficială Asociației Dăruiește Viață pentru Spitalul de Oncologie și Radioterapie Pediatrică


Intră acum și în grupul de

Ambasada Israelului din România a decis ca, în acest an, să sărbătorească Ziua Națională  într-un mod atipic și special: fondurile cu care ar fi trebuit să fie organizată recepția oficială pentru marcarea evenimentului, în valoare de 50.000 de lei, au fost donate Asociației Dăruiește Viață, pentru construcția primului Spital de Oncologie și Radioterapie pediatrică din Romania, exclusiv din fonduri private.

Decizia a fost luată de Excelența Sa, domnul Ambasador David Saranga, care a declarat:

Sunt de doar câteva luni în Romania și am aflat despre misiunea Asociației Dăruiește Viață. Știu tot ce au făcut în ultimii ani în spitalele din țară și mi se pare atât de nobil să-ți investești tot timpul, toate resursele, pentru un scop atât de important, precum construcția unui spital care va salva viețile a mii de copii bolnavi de cancer. Le felicit pe doamnele Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu și sper să primească sprijinul dorit astfel încât Spitalul să fie inaugurat cât mai repede. Statul Israel va continua să sprijine acest proiect și în viitor prin asigurarea unor programe de training pentru medici, dar și prin sponsorizarea cu aparatură medicală„.

Societatea civilă are un rol esențial în a avea grijă de cei aflați într-o situație grea, de a le reda demnitatea și speranța.


Israelul sărbătorește concomitent 71 de ani de independență și 71 de ani de inovație în medicină, fapt care-i asigură un loc în topul celor mai bune sisteme medicale din lume. De aceea, în cadrul evenimentului dedicat Asociatiei Dăruiește Viață, a avut loc și o expozitie de fotografie care evidențiază inovațiile israeliene care au revoluționat lumea medicală.(C.P.)


Intră acum și în grupul de