PSD Suceava se va întruni în conferință județeană extraordinară pentru desemnarea celor 106 delegați la Congresul PSD din 29 iunie


Intră acum și în grupul de

PSD Suceava va organiza săptămâna viitoare o conferință județeană extraordinară pentru desemnarea delegaților organizației județene pentru Congresul extraordinar al partidului din 29 iunie.

Președintele organizației județene PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat pentru News Bucovina după ședința Comitetului Executiv Național (CEx) că la Congresul extraordinar din 29 iunie, organizația județeană suceveană va avea 106 delegați.

El a apreciat că este un număr semnificativ de delegați în condițiile în care la Congres vor fi 3.500-4000 de delegați din toată țara.

Senatorul Ioan Stan a mai spus că în cadrul Congresului extraordinar al PSD se vor alege președintele, președintele executiv și secretarul general al partidului, urmând ca celelalte funcții de conducere să fie alese în cadrul unui congres ordinar.

Singurul candidat pentru președinția PSD anunțat până acum este premierul Viorica Dăncilă care deține și funcția de președinte interimar.

PSD a decis în CEx ca fiecare filiala sa aiba acelasi numar de delagati pe care l-a avut la precedentul Congres. Totoată, se va modifica Statutul PSD astfel încât președintele formațiunii să fie ales de delegați și nu prin vot la care să participe toți membrii partidului.

PSD a decis organizarea unui Congres extraordinar pentru alegerea unei noi conduceri după ce liderului formațiunii, Liviu Dragnea, a fost condamnat la închisoare cu executare. (T.B.)


Intră acum și în grupul de