Uniunea Camerelor de Comerț Bilaterale din România solicită Guvernului măsuri pentru continuitatea activității economice în această perioadă afectată de coronavirus: Amânarea cu 90 de zile a plății taxelor și reeșalonarea lor apoi pe perioada de un an, dar și linii de finanțare nerambursabilă pentru IMM-uri timp de trei luni pentru plata salariilor angajaților


Intră acum și în grupul de

Uniunea Camerelor de Comerț Bilaterale din România, cea mai mare organizație a camerelor de comerț bilaterale și cea mai reprezentativă pentru mediul de afaceri bilateral al României cu diverse state a transmis Guvernului României, câteva din propunerile venite de la membrii UCCBR, propuneri legate de continuitatea activității economice în această perioadă afectată de pandemia cu noul coronavirus.

Astfel, UCCBR propune amânarea plăților aferente taxelor către bugetul de stat cu minimum 90 de zile, totodată, după cele 90 de zile să fie reeșalonate pe o perioadă de 12 luni.

Totodată, pentru întreprinderile mici și mijlocii, cu folosirea fondurilor europene dedicate, să fie acordate linii de finanțare nerambursabile pe 3 luni, pentru plata salariaților proprii.

Mai mult, sumele pe care întreprinderile mici și mijlocii le datorează bugetului de stat să fie  compensate cu sumele pe care statul le datorează acestor companii.

UCCBR mai cere ca pentru asigurarea continuității activității economice, să se efectueze plata facturilor emise de companii și pe care statul nu le-a dat în plată și acordarea de garanții guvernamentale privind reînnoirea de către bănci a liniilor de finanțare pe perioada de 12 luni fără a fi considerate ca fiind restructurate.

„Încă de la înființarea Uniunii Camerelor de Comerț Bilaterale din România, în anul 1995,  organizația a contribuit la dezvoltarea cooperării și a relațiilor economice internaționale, desfășurând o activitate intensă  pentru internaționalizarea companiilor românești prin promovarea produsului acestora și atragerea, respectiv plasarea de investiții. Uniunea Camerelor de Comerț Bilaterale din România face apel la implicarea tuturor actorilor statali și non-statali în vederea creșterii  gradului de reziliență a societății românești, acum în situația de pandemie și stare de urgență cât și pentru viitor. Reprezentanții autorităților și ai societății civile au obligația identificării limbajului comun în vederea creării sinergiilor constructive care pot configura noua paradigmă de reziliență a societății românești. Responsabilitatea fiecăruia dintre noi și conștientizarea dimensiunii pericolului creat de Coronavirus (COVID-19) generează premisele rezilienței generale a națiunii”, a declarat prof.univ.dr. Nasty Vlădoiu,Președintele Uniunii Camerelor de Comerț Bilaterale din România 


Intră acum și în grupul de