Numărul de persoane infectate cu noul coronavirus în România a crescut la 217. În județul Suceava au fost confirmate până marți 4 cazuri

Pe teritoriul României, au fost confirmate 217 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cei 217 de cetățeni care au contactat virusul, 19 sunt declarați vindecați și au fost externați, anunță Grupul de Comunicare Strategică. Inițial același Grup de Comunicare Strategică a informat că numărul persoanelor diagnosticate cu Covid 19 este de 222, dar informația a fost corectată ulterior în comunicatul transmis presei.

De la informarea de dimineață când au fost anunțate 16 noi cazuri între care două în județul Suceava, au mai fost confirmate alte 33 de cazuri noi, din care 26 în București, cinci în Brașov și câte unul în Constanța și Prahova.

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 26 ani și 64 de ani.

Dintre pacienții aflați în unitățile medicale, 4 dintre ei sunt la secția de terapie intensivă, dar au o stare generală stabilă.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3373 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 18965 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

În județul Suceava sunt confirmate patru cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, virusul care provoacă boala Covid 19.