PSD Suceava vrea să verifice ipoteza că aceeași oameni, care fac același lucru, în același loc, nu pot obține rezultate diferite


Intră acum și în grupul de

Liderul județean al principalului partid de guvernământ, dl Ioan Stan se plânge că primăriile PSD din județul Suceava nu primesc suficienți bani din fondul aflat la dispoziția Consiliului Județean.

 Dl Stan nu ar trebui să fie atât de aspru cu președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur pentru că acesta, fără să vrea, i-a pedepsit în locul său, pe liderii locali PSD, pentru lipsa de performanță la alegerile europarlamentare.

Ioan Stan, primul din stânga, la Dumbrăveni, unde îi cerea lui Liviu Dragnea să candideze la președinția României

 Iată câteva exemple:

La Gura Humorului, PSD a avut 1.355 de voturi și o sumă repartizată de 1,4 milioane de lei

La Frasin au fost 531 de voturi pentru PSD iar suma alocată este de 300 de mii de lei.

La Adâncata PSD a câștigat 299 de voturi și primește 300 de mii de lei.

La Bălăceana PSD-161 de voturi și primește localitatea 100 de mii de lei.

 La Cacica 272 de voturi și va primi de la CJ 200 de mii de lei.

La Gălănești au fost 175 de voturi pro-PSD și primșete 100 de mii de lei.

La Izvoarele Sucevei au fost 114 voturi si suma alocată e de 200 de mii de lei.

Și exemplele pot continua. Cumva ar fi cam 1000 de lei per vot exprimat pentru PSD.

Veți spune că analiza este  profund neserioasă, dar să știți că vina nu este a noastră.

Am încercat să ne explicăm de ce liderul județean al PSD, senatorul Ioan Stan nu a făcut nici o conferință de presă după alegerile pierdute la un nivel minim istoric ca să explice eșecul și nu a găsit de cuviință să vină cu demisia în fața partidului după ce cu doar câteva săptămâni înaintea alegerilor fusese înscăunat liderul județean al PSD și era de așteptat ca rezultatul să nu fie o înfrângere rușionasă.

PSD Suceava nu numai că nu înțelege nimic din ce a pățit pe 26 mai dar continua în buna tradiție asumată până acum de a nu schimba nimic și de a merge ”închis”, fără proria-i voce la nivel central, ca să nu supere cumva pe cineva de la București.

PSD Suceava s-a reunit recent în ședință, a decis că doamna Viorica Dăncilă e cea mai bună pentru PSD și pentru asta va trimite la Congresul Extraordinar nu mai puțin de 106 delegați.

 Dacă veți face o medie veți vedea ca un delegat PSD la Congres valorează cam 600 de voturi pentru partid. Iar dacă veți urmări statisticile și le veți compara cu lista delegaților veți vedea că PSD plimbă oameni la București doar de dragul de a fi grupul mare.

Ei au pierdut din cauza guvernării dezastruoase, a oamenilor din funcții de la București, dar și de la Suceava precum și a modului în care au gândit până acum politica la nivel județean.

Atât timp cât la PSD Suceava nu contează performanța ci doar aroganța nimic nu se va schimba după Congres dintr-un simplu motiv: aceeași oameni, care fac același lucru,în același loc, niciodată nu vor obține rezultate diferite – mai bune!

Frumos este din partea social-democraților suceveni că măcar doresc să demonteze ipoteza sociologică prezentată mai sus și se încăpătânează să nu schimbe absolut nimic, nici la oameni și nici în modul de lucru.

(Mihai Chira)


Intră acum și în grupul de